peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Mitä tulee tehdä, kun tulorekisterin varmenne vanhenee?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎17-09-2020 13:59 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Sain verottajalta viestin, että tulorekisterin varmenne vanhenee. Vaatiiko tämä käyttäjältä toimenpiteitä?

4 VASTAUSTA4

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎17-09-2020 13:58 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Fivaldiin tulee syyskuun päivityksen yhteydessä tulorekisterin varmenteiden automaattinen uusiminen. Varmenteen uusiminen ei vaadi käyttäjän toimenpiteitä.

 

Vuonna 2018 noudetut varmenteet vanhenevat tämän syksyn 2020 aikana, sillä tulorekisterin varmenne on voimassa kaksi vuotta. Varmenne pitää uusia 60 vuorokauden sisällä ennen sen vanhenemista. Vanhentunut varmenne estää Tulorekisterin teknisen rajapinnan käytön.

 

Varmenteen tekninen yhteyshenkilö saa vanhenemisesta muistutusviestin tulorekisterin varmennepalvelusta. Fivaldin osalta tekninen yhteyshenkilö on Visma, joten muistutusviesti tulee Vismalle. Fivaldi uusii varmenteen automaattisesti 45 vuorokautta ennen varmenteen vanhenemista, ja onnistuneen uusinnan jälkeen Fivaldin Tulorekisterin varmenne -sovelluksessa näkyy uusi voimassaoleva varmenne, johon on liitetty samat yritykset kuin uusitullakin varmenteella oli.

 

Uusi varmenne on voimassa seuraavat kaksi vuotta. Vanhalta varmenteelta löytyy puolestaan uusi tila ​"Uusittu automaattisesti", ja se toimii vanhenemiseensa asti. Ohjelma käyttää vanhaa varmennetta, kunnes uusi varmenne on haettu ja valmis käytettäväksi, joten varmenteen uusiminen ei estä ohjelman käyttöä. Jos uusiminen ei onnistu ensimmäisellä kerralla, ohjelma yrittää uusimista kunnes uusiminen onnistuu. 

 

Mikäli havaitsemme uusimisen tarvitsevan käyttäjän toimenpiteitä, olemme yhteydessä tulorekisteriin ilmoitettuun yhteyshenkilöön. 

CONTRIBUTOR *

Kiitos selventävästä vastauksesta.

Parhain terveisin,

Veronica Fellman

CONTRIBUTOR *

tekijä Mallla

Tuleeko Fivaldista viesti että uusiminen on tapahtunut?

CONTRIBUTOR **

tekijä Lasse Harjula

Ei tule viestiä. Kannattaa siis käydä itse tarkistamassa, että varmenne on uusittu (hyvissä ajoin).