Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Mitä tulee tehdä, kun tulorekisterin varmenne vanhenee?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎26-02-2021 15:31 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Sain verottajalta viestin, että tulorekisterin varmenne vanhenee/organisaationne varmenne on vanhenemassa. Vaatiiko tämä käyttäjältä toimenpiteitä?

4 VASTAUSTA4
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎23-12-2021 10:27 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Varmenne pitää uusia 60 vuorokauden sisällä ennen sen vanhenemista. Vanhentunut varmenne estää Tulorekisterin teknisen rajapinnan käytön. Varmenteen uusiminen ei vaadi käyttäjän toimenpiteitä, koska Fivaldi uusii varmenteen automaattisesti.

 

Varmenteen tekninen yhteyshenkilö saa vanhenemisesta muistutusviestin tulorekisterin varmennepalvelusta. Fivaldin osalta tekninen yhteyshenkilö on Visma, joten muistutusviesti tulee Vismalle. Fivaldi uusii varmenteen automaattisesti 45 vuorokautta ennen varmenteen vanhenemista, ja onnistuneen uusinnan jälkeen Fivaldin Tulorekisterin varmenne -sovelluksessa näkyy uusi voimassaoleva varmenne, johon on liitetty samat yritykset kuin uusitullakin varmenteella oli.

 

Uusi varmenne on voimassa seuraavat kaksi vuotta. Vanhalta varmenteelta löytyy puolestaan uusi tila ​"Uusittu automaattisesti", ja se toimii vanhenemiseensa asti. Ohjelma käyttää vanhaa varmennetta, kunnes uusi varmenne on haettu ja valmis käytettäväksi, joten varmenteen uusiminen ei estä ohjelman käyttöä. Jos uusiminen ei onnistu ensimmäisellä kerralla, ohjelma yrittää uusimista kunnes uusiminen onnistuu. 

 

Mikäli havaitsemme uusimisen tarvitsevan käyttäjän toimenpiteitä, olemme yhteydessä tulorekisteriin ilmoitettuun yhteyshenkilöön. 

Veronica Fellman
CONTRIBUTOR *

Kiitos selventävästä vastauksesta.

Parhain terveisin,

Veronica Fellman

Mallla
CONTRIBUTOR *

tekijä Mallla

Tuleeko Fivaldista viesti että uusiminen on tapahtunut?

Lasse Harjula
CONTRIBUTOR ***

tekijä Lasse Harjula

Ei tule viestiä. Kannattaa siis käydä itse tarkistamassa, että varmenne on uusittu (hyvissä ajoin).

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.