Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten AutoInvoice-palvelun käyttö lopetetaan?

tekijä Jonna Isomaa

Haluan lopettaa AutoInvoice-palvelun. Miten Autoinvoice-palvelu irtisanotaan?

5 VASTAUSTA5
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎03-05-2022 11:59 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Yrityksen Autoinvoice-tilin pääkäyttäjän, joka hallinnoi myös Fivaldin yrityspaikkaa johon tili on linkitetty, tulee lähettää Visma sovellustukeen tukipyyntö lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen sovellustuki(at)visma.com . Lähetä irtisanomispyyntö sinä päivänä, kun haluat irtisanoa palvelun. Kuittaamme sinulle, kun tili on irtisanottu. Niissä tilanteissa, joissa irtisanomispäivä osuu viikonlopulle asiakkaan tulee päättää, tehdäänkö irtisanominen esimerkiksi edeltävänä perjantaina vai seuraavana maanantaina.

 

Ennen tilin irtisanomista tulee varmistaa, ettei tiliä ole tarkoitus jatkossa käyttää toisessa ohjelmistossa tai Fivaldin yritysympäristössä. Mikäli tilanne on tämä, ei tiliä irtisanota, vaan tili voidaan määrittää uuden pääkäyttäjän haltuunotettavaksi tässä postauksessa ohjeistetulla tavalla.

 

Irtisanomisilmoituksen sisältö

Kirjaa asiasi selkeästi sähköpostiviestin otsikoksi, esimerkiksi AutoInvoice irtisanominen, ja lisäksi yrityksen nimi ja y-tunnus. Lisäksi varsinaisessa viestiosuudessa tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

  1. Yritys halutaan irtisanoa AutoInvoice-palvelusta ja Maventasta
  2. Varmistus, ettei tiliä ole tarkoitus jatkossa enää käyttää 
  3. Irtisanottavan tilin yrityksen nimi ja y-tunnus
  4. Kyseisen yrityksen yritystunnus Fivaldissa

 

Huomioithan, että tilin irtisanominen ei lakkauta pelkästään verkkolaskutusta, vaan samalla loppuu myös mahdollisuus lähettää tulosteita massatulostuspalveluun. Mikäli siis haluat esimerkiksi lopettaa vain laskujen vastaanoton Maventan kautta, voit sulkea palvelun tämän ohjeen mukaisesti.

 

Mikäli irtisanottavalla yhtiöllä on Autoinvoice-palvelussa voimassaoleva laskuttajailmoitus, tulee edellämainittujen lisäksi laskuttajailmoituksesta olla tehtynä CHANGE tai DELETE-sanomat onnistuneesti. Tämä tarkoittaa, että on laskuttajailmoituksen lähetyksen jälkeen odotettu vähintään neljä pankkipäivää ja tarkistettu sen jälkeen tililtä, että hylkäyksiä ei ole tullut. Vasta kun uusi laskuttajailmoitus on päivittynyt / päätetty, voidaan tili irtisanoa.

 

Toimenpiteet irtisanomisen jälkeen

Mikäli tilillä on ollut käytössä Autoinvoicen skannitili, välittää skannauspalvelu vielä 60 päivän ajan irtisanomisesta skannatut laskut sekä ei-laskumateriaalin palautussähköpostiin, joka on määritelty AutoInvoice-tilin Skannitili-asetuksissa. 

 

Mikäli yritys haluaakin jatkossa palata AutoInvoice-palvelun pariin, tulee hänen luoda uusi AutoInvoice-tili. Tämä ei kuitenkaan onnistu Fivaldissa samasta yrityspaikasta, jossa on ollut kytkös suljettuun tiliin, ellei yhteyttä vanhalle suljetulle tilille poisteta ensin. Tämä tehdään tässä ohjeistuksessa kuvatulla tavalla.

Heli_Ke
CONTRIBUTOR ***

tekijä Heli_Ke

Onko Autoinvoice -palvelussa irtisanomisaikaa vai päättyykö palvelu heti kun kuittaus irtisanomisesta on saatu?

Jos tiedetään, että palvelu halutaan sulkeutuvaksi esim. kuun viimeinen päivä, milloin irtisanominen kannattaa tehdä?

Henrik Luoma
VISMA

tekijä Henrik Luoma (Päivitetty ‎22-10-2020 15:46 tekijä Henrik Luoma VISMA )

Hei,

 

Autoinvoice-palvelu irtisanotaan heti kun tukipyyntö on otettu käsittelyyn. On kuitenkin hyvä huomioda, että laskuttajailmoituksen osalta CHANGE- ja DELETE-sanomat tulee olla kunnossa, sillä ilman näitä palvelua ei pysty irtisanomaan. Mikäli tilillä on ollut käytössä Autoinvoicen skannaustili, niin silloin laskut välitetään vielä 60 päivän ajan irtisanomisesta palautussähköpostiin, joka on määritelty AutoInvoice-tilin Skannaustili-asetuksissa. Niissä tilanteissa, joissa irtisanomispäivä osuu viikonlopulle asiakkaan tulee päättää, tehdäänkö irtisanominen esim. edeltävänä perjantaina vai seuraavana maanantaina.

 

Päivitin vielä ohjetta tämän asian osalta.

Heli_Ke
CONTRIBUTOR ***

tekijä Heli_Ke

Hei,

kiitos vastauksesta.

Tarkennatteko vielä mitä tarkoittaa, että "CHANGE- ja DELETE-sanomat on kunnossa"?

Missä nämä asetukset tehdään, Fivaldissa vai Maventassa? Mikä valinta tulee olla päällä?

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎08-11-2021 09:31 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei,

 

Mikäli AutoInvoice-tilille on kytketty päälle e-laskutus niin siinä tapauksessa laskuttajailmoitukselle pitää löytyä hyväksytty CHANGE tai DELETE ilmoitus ennen kuin AutoInvoice-palvelu voidaan lopettaa. Tästä linkistä löydät ohjeistuksemme AutoInvoice e-laskutuksen käyttöönotosta.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.