peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Miten AutoInvoice-palvelun käyttö lopetetaan?

Haluan lopettaa AutoInvoice-palvelun. Miten Autoinvoice-palvelu irtisanotaan?

3VASTAUSTA3
Highlighted

Vastaus: Miten AutoInvoice-palvelun käyttö lopetetaan?

(updated by Henrik Luoma MODERATOR ‎22-10-2020 15:47 )

Yrityksen Autoinvoice-tilin pääkäyttäjän tulee lähettää Visma sovellustukeen tukipyyntö lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen sovellustuki@visma.com. Lähetä irtisanomispyyntö sinä päivänä, kun haluat irtisanoa palvelun. Kuittaamme sinulle, kun tili on irtisanottu. Niissä tilanteissa, joissa irtisanomispäivä osuu viikonlopulle asiakkaan tulee päättää, tehdäänkö irtisanominen esimerkiksi edeltävänä perjantaina vai seuraavana maanantaina.

 

Irtisanomisilmoituksen sisältö

Kirjaa asiasi selkeästi sähköpostiviestin otsikoksi, esimerkiksi AutoInvoice irtisanominen. Viestissä tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

  1. Yritys halutaan irtisanoa AutoInvoice-palvelusta ja Maventasta
  2. Irtisanottavan yrityksen nimi ja y-tunnus
  3. Kyseisen yrityksen yritystunnus Fivaldissa

 

Huomioithan, että tilin irtisanominen ei lakkauta pelkästään verkkolaskutusta, vaan samalla loppuu myös mahdollisuus lähettää tulosteita massatulostuspalveluun. Mikäli siis haluat esimerkiksi lopettaa vain laskujen vastaanoton Maventan kautta, voit sulkea palvelun tämän ohjeen mukaisesti.

 

Mikäli irtisanottavalla yhtiöllä on Autoinvoice-palvelussa voimassaoleva laskuttajailmoitus, tulee edellämainittujen lisäksi laskuttajailmoituksesta olla tehtynä CHANGE tai DELETE-sanomat onnistuneesti. Tämä tarkoittaa, että on laskuttajailmoituksen lähetyksen jälkeen odotettu vähintään neljä pankkipäivää ja tarkistettu sen jälkeen tililtä, että hylkäyksiä ei ole tullut. Vasta kun uusi laskuttajailmoitus on päivittynyt / päätetty, voidaan tili irtisanoa.

 

Toimenpiteet irtisanomisen jälkeen

Laskutusvirheiden välttämiseksi sinun tulee estää laskujen vastaanotto Fivaldiin, kun olet saanut tuesta tiedon tilin sulkemisesta. Mene Fivaldi WEBin Myynti- tai Ostot-valikossa Autoinvoice-palveluun, täppää "Yrityksen tilitiedot"-toiminnossa "Estä laskujen vastaanotto Fivaldiin" ja paina "Päivitä".

 

Mikäli tilillä on ollut käytössä Autoinvoicen skannitili, välittää skannauspalvelu vielä 60 päivän ajan irtisanomisesta skannatut laskut sekä ei-laskumateriaalin palautussähköpostiin, joka on määritelty AutoInvoice-tilin Skannitili-asetuksissa. 

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Miten AutoInvoice-palvelun käyttö lopetetaan?

Onko Autoinvoice -palvelussa irtisanomisaikaa vai päättyykö palvelu heti kun kuittaus irtisanomisesta on saatu?

Jos tiedetään, että palvelu halutaan sulkeutuvaksi esim. kuun viimeinen päivä, milloin irtisanominen kannattaa tehdä?

Highlighted
MODERATOR

Vastaus: Miten AutoInvoice-palvelun käyttö lopetetaan?

(updated by Henrik Luoma MODERATOR ‎22-10-2020 15:46 )

Hei,

 

Autoinvoice-palvelu irtisanotaan heti kun tukipyyntö on otettu käsittelyyn. On kuitenkin hyvä huomioda, että laskuttajailmoituksen osalta CHANGE- ja DELETE-sanomat tulee olla kunnossa, sillä ilman näitä palvelua ei pysty irtisanomaan. Mikäli tilillä on ollut käytössä Autoinvoicen skannaustili, niin silloin laskut välitetään vielä 60 päivän ajan irtisanomisesta palautussähköpostiin, joka on määritelty AutoInvoice-tilin Skannaustili-asetuksissa. Niissä tilanteissa, joissa irtisanomispäivä osuu viikonlopulle asiakkaan tulee päättää, tehdäänkö irtisanominen esim. edeltävänä perjantaina vai seuraavana maanantaina.

 

Päivitin vielä ohjetta tämän asian osalta.