peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten AutoInvoice-palvelun käyttö lopetetaan?

Haluan lopettaa AutoInvoice-palvelun. Miten Autoinvoice-palvelu irtisanotaan?

1VASTAUS1

Vastaus: Miten AutoInvoice-palvelun käyttö lopetetaan?

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎14-02-2019 09:54 )

Yrityksen Autoinvoice-tilin pääkäyttäjän tulee lähettää Visma sovellustukeen tukipyyntö lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen sovellustuki@visma.com.

 

Kirjaa tukipyynnön otsikoksi: AutoInvoice irtisanominen. 

 

Viestissä tulisi käydä ilmi seuraavat asiat:
1. Yritys halutaan irtisanoa AutoInvoice-palvelusta ja Maventasta
2. Yrityksen nimi
3. Yrityksen y-tunnus

4. Koska irtisanominen astuu voimaan. Irtisanomisilmoituksen voi ilmoittaa aikaisintaan viikko ennen irtisanomispäivää.

 

Huom! Mikäli Autoinvoice-tilin pääkäyttäjä ei voi lähettää irtisanomisviestiä, voi irtisanomisilmoituksen tehdä yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tällöin tarvitsemme myös yrityksen kaupparekisteriotteen.

 

Mikäli irtisanottavalla yhtiöllä on voimassaoleva laskuttajailmoitus Autoinvoice-palvelussa, tulee edellämainittujen lisäksi laskuttajailmoituksesta olla tehtynä CHANGE tai DELETE-sanomat onnistuneesti. Tämä tarkoittaa, että on odotettu vähintään neljä pankkipäivää ja tarkistettu sen jälkeen tililtä, että hylkäyksiä ei ole tullut. Vasta, kun uusi laskuttajailmoitus on päivittynyt/päätetty, tili voidaan irtisanoa.

 

Kun olet saanut kuittauksen irtisanomisesta, tulee lopuksi estää laskujen vastaanotto Fivaldiin Fivaldin etusivun valikon Myynti / Ostot | Autoinvoice-palvelu kohdassa Asetukset | Yrityksen tilitiedot täppäämällä “Estä laskujen vastaanotto Fivaldiin” ja painamalla “Päivitä”: 

  • Mikäli tilillä on ollut Autoinvoicen skannitili käytössä, välittää skannauspalvelu vielä 60 päivän ajan irtisanomisesta skannatut laskut sekä ei-laskumateriaalin palautussähköpostiin, joka määritellään AutoInvoice-tilin Skannitili-asetuksissa.