Minun alueeni
Apu

Miten Fivaldin palkanlaskennassa käsitellään työkorvaus?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎07-05-2019 14:42 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Maksun saaja ei kuulu ennakkoperintärekisteriin ja täytyy maksaa työkorvaus, miten tämä hoidetaan Fivaldin palkanlaskennassa?

 

Voiko palkansaajaksi avata osakeyhtiön, joka ei kuulu ennakkoperintärekisteriin? Mitä pitää ottaa huomioon, jos perustaa palkansaajan työkorvauksia varten?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎14-04-2022 10:33 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Tarkista ensiksi verottajan ohjeistus työkorvauksen käsittelystä sekä tulorekisterin ohjeistus Työkorvaus-tulolajilla ilmoitettavista suorituksista. 

 

Jos työkorvausta maksetaan yritykselle, sen voi perustaa Fivaldin palkanlaskentaan.

 

Laita myös palkansaajalle oikea suorituslaji, esim. H ja täydennä ennakonpidätystiedot esim. 13 %. Jos työkorvauksesta ei kuulu mennä esim. sosiaaliturvamaksua, mene sosiaaliturvamaksun palkkalajille ja lisää kyseinen työkorvauksen palkkalaji Poikkeukset-painikkeen taakse.

 

Liitteenä yleisohje työkorvauksen käsittelystä Fivaldin palkanlaskennassa ja ohje alvillisen työkorvauksen käsittelystä.

 

HUOM! Työkorvauksen alv-oikaisu -palkkalajille tulee valita lisämääritys "Tulorekisteriin vähentävänä summana (esim. työkorvauksen alv oikaisu", jotta kyseinen rivi menee Tulorekisteriin miinusmerkkisenä.

 

Työkorvaukset ilmoitetaan tulorekisteriin tulolajilla 336 Työkorvaus. Tulonsaajan perustietoihin kohtaan Lisätieto valitaan ”Yhteisö”, jos tulonsaaja on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö,osuuskunta, yhdistys, säätiö tai muu yksityisoikeudellinen oikeushenkilö.

 

Työkorvauksesta veloitettavaa ennakonpidätystä ei tarvitse enää 1.1.2019 jälkeen ilmoittaa oma-aloitteisella veroilmoituksella (kausiveroilmoituksella) omaveroon, koska työnantajasuoritusten tiedot 1.1.2019 jälkeen maksetuista palkoista ja työkorvauksista ilmoitetaan tulorekisteriin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.