Minun alueeni
Apu

Miten automaattikirjaukset toimivat?

tekijä Inkeri Mansikka-aho

Miten automaattikirjaukset toimivat?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inkeri Mansikka-aho
VISMA

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎30-06-2022 15:24 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Tilikartan Automaattikirjaukset-toiminnolla voidaan tehdä automaattisesti lisä- tai jatkokirjauksia tileille tulleista tapahtumista. Automaattikirjaukset toimivat kuten vyörytykset, mutta seurantakohteen sijasta ne laukeavat tilin arvosta. Automaattikirjauksista löytyy lisätietoa (alkaen sivulta 16) Tilikartta-käsikirjasta.

 

Valitse Tilikartalla haluttu tili ja klikkaa Autom.kirjaukset-painiketta. Aloita uuden määrityksen tekeminen Uusi-painikkeella ja määritä mitä haluat automaattikirjauksella tapahtuvan. Prosentin etumerkki määrittää onko kyse Kredit- vai Debet viennistä. Tallenna määritys, ja muista myös valita lopuksi tämä luomasi automaattikirjaus tilille.

 

Ohjelma tekee automaattikirjauksen Kirjanpidossa, eli esimerkiksi kun kierrätyksestä on tuotu lasku reskontraan, näkyy laskulla käytetylle tilille tehdyn määrityksen mukainen jako Kirjanpidossa Autom.kirjaukset-tositelajilla.

 

Automaattikirjaukset ja vyörytykset kannattaa yleensä rakentaa yhdessä konsultin kanssa, jolloin konsultti voi käydä läpi tarpeet tilannekohtaisesti ja ohjeistaa tekemään parhaiten toimivat määritykset. Konsultointia voi tilata palvelutilauslomakkeltamme.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.