peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten karanteenipoissaolot käsitellään Fivaldissa?

tekijä Inka Karlsson
 
Miten karanteenipoissaolot käsitellään Fivaldissa?

Miten ilmoitan karanteenipoissaolot Tulorekisteriin?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎16-04-2020 09:17 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Jos työntekijä on asetettu viranomaisen toimesta karanteeniin ja on tästä syystä poissa työtehtävistä, voidaan poissaolo ilmoittaa tulorekisteriin syykoodilla Muu syy (koodi 99).  Jos työnantaja maksaa karanteenin ajalta palkkaa, on se normaalia aikapalkkaa, ja poissaolo ilmoitetaan palkallisena. Jos työnantaja ei maksa palkkaa, vaan Kela maksaa korvausta poissaolon ajalta, poissaolo ilmoitetaan palkattomana. Huomioithan, että tässä ohjeistetut toimet koskevat ainoastaan poissaolotietojen lähettämistä Fivaldista Tulorekisteriin. Tarkemmat tiedot Kelan vaatimista lisätoimenpiteistä esimerkiksi tartuntatautipäivärahaan liittyen saat tarvittaessa Kelasta. 

 

Tulorekisterin ohjeistuksen mukaan poissaolotiedot ovat vapaaehtoisesti annettavia täydentäviä tietoja, mutta jos maksaja ilmoittaa poissaolotietoja, pitäisi lähtökohtaisesti ilmoittaa kaikki poissaolot, ei vain osaa poissaoloista. Mikäli poissaolot halutaan ilmoittaa Tulorekisteriin, tehdään se luomalla poissaolon ajalta palkkalaskelma, joilla poissaolot ilmoitetaan. Poissaoloja ilmoitettaessa tulee erilliset poissaolojen käyttöönottoon liittyvät toimenpiteet olla ensin tehtynä. Tarkempi ohjeistus löytyy täältä

 

 

1. Kun ei haluta ilmoittaa karanteenia poissaoloina Tulorekisteriin

Mikäli karanteenia ei haluta ilmoittaa poissaolona Tulorekisteriin ja

  • työnantaja ei maksa palkkaa karanteenin ajalta, niin palkkalaskelmalla maksetaan palkka normaalisti siltä ajalta kun palkansaaja on oikeutettu saamaan palkkaa. 
  • työnantaja maksaa palkkaa karanteenin ajalta, tehdään karanteeniajalta tarvittaessa oma palkkalaji rahapalkat-ryhmään, joka linkitetään aikapalkan tulolajiin liitteenä olevan ohjeistuksen mukaisesti ilman poissaolon ilmoittamiseen liittyviä määrityksiä. Käytä tarvittaessa kuukausipalkkalaisilla oikaisu-palkkalajia (vastaava kuin sairausajan oikaisu).

2. Kun halutaan ilmoittaa karanteeni poissaolona Tulorekisteriin

Karanteeni ilmoitetaan Tulorekisteriin palkkalaskelmien kautta liitteenä olevan ohjeistuksen mukaisesti.