peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten kirjanpitoon siirrosta saadaan pois työnantajan osuus palkkojen sivukuluista?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎07-05-2019 15:49 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Emme halua TyEL:in ja TVR:n työnantajan osuutta palkoista kirjanpitoon. Miten tämän voi estää?

 

Haluamme jaksotuskirjaukset pois työnantajan maksujen osuudelta. Emme halua jaksottaa työnantajan osuutta työttömyysvakuutuksen ja TyEL:n jaksotuksesta.

1 VASTAUS1
Accepted solution
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎07-05-2019 15:56 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Tapa 1.

Jos Palkkalajit-rekisterissä määritellään TyEL:n ja työttömyysvakuutusmaksun kohdalle työnantajan tiliöinniksi sama tili sekä debet- että kredit-puolelle, ei työnantajan kirjausta synny, sillä kirjaukset kumoavat toisensa:

SamaTiliöinti.png

 

Tapa 2.

Palkanlaskennan perustietojen Sosiaalivakuutus ym. maksut -välilehdellä valitaan työttömyysvakuutusmaksun ja TyEL-maksun rivit, ja tyhjennetään Arvot-sarakkeen tiedot. Tämä poistaa tietojen noudon yhteisrekisteristä. Työntekijöiden osuudet syötetään manuaalisesti ikkunan alaosaan, ja työnantajan prosentit jätetään määrittämtätä. Kun yhteisrekisteriä ei käytetä, tulee prosenttien muutokset huolehtia vuodenvaihteessa itse:

Jaksotus1.png

Jaksotus2.png

 

Myös Palkkalajit-rekisteristä otetaan työnantajan kirjaukset pois työttömyysvakuutuksen ja TyEL:n palkkalajeilta. Tämä onnistuu vain silloin, jos työnantajan prosentit ovat tyhjänä, kuten ylemmissä mallikuvissa:

Jaksotus3.png

 

Jaksotus4.png

 

Palkkalajit-rekisterin ylävalikossa tehdään Palkkalajit > Palkkalajin arvojen päivitys -toiminto molemmille palkkalajeille. Näin tiliöinnit päivittyvät henkilöiden henkilökohtaisten palkkalajien taakse:

Jaksotus6.png

 

Kun palkansaajille tehdään tämän jälkeen palkkalaskelmat, kirjautuu TyEL:n ja TVR:n osalta ainoastaan työntekijän osuus kuluksi. Kirjauksen voi tarkistaa palkkalaskelman Lisätiedot-välilehdeltä.