Minun alueeni
Apu

Miten kirjataan pelkkä vähennettäv alv? Esim. kun vakuutusyhtiölle maksetaan alvin osuus.

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎28-11-2022 10:46 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Miten kirjataan pelkkä vähennettäv alv? Esim. kun vakuutusyhtiölle maksetaan alvin osuus. 

5 VASTAUSTA5
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei

 

Menisikö seuraavasti: Vakuutusyhtiölle lasku alvittomana ja yhtiölle ensin myyntirivi alvillisena ja toinen myyntirivi miinusmerkkisenä alvittomana, joten loppusummaksi jää alv-osuus.

tekijä Inka Karlsson

Hei!

Tuossa aiemmassa ohjeistuksessa on käyty läpi pelkän veron osuuden laskuttamista, joka ei ole täysin tuettu. Ohjeistus tästä toisesta laskusta jäi harmillisesti uupumaan 🙂 

Accepted solution
Inkeri Mansikka-aho
VISMA

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎12-01-2023 14:57 tekijä Mirjami Luostari VISMA )

1. Tee (tai ota käyttöön) yrityksen perustiedoissa Alv-määritykset -välilehdellä uusi alv-käsittely. Esim. Vähennettävä alv 999%

2. Valitse Kohde kausiveroilmoituksella – Vähennettävä vero (307), Poikkeava käsittely – Verovienti, Alkupäivä – 1.1.2017, Alv-prosentti – 999, Tositesyöttötunnus – 999 ja Alv-tili – 1763 Arvonlisäverosaamiset.

3. Muista laittaa myös Käytössä-täpät ko. alvmääritykselle esim. Ostot ja Tositesyöttö (Kirjanpito) -kohtiin.

4. Tallenna.

5. Ota käyttöön tilikartasta esimerkiksi tili 1762 ja nimeä se Vähennettävä Alv 999%. Valitse tilille Alv-käsittelyksi edellä tehty alv-määritys.

6. Kirjaa ostolaskulta arvonlisäveron osuus tilille 1762. Tilin 1762 saldo kirjauksen jälkeen pitäisi olla 0,00 eur ja tilille 1763 pitäisi nousta kirjattu veron määrä.

Sarjaana
CONTRIBUTOR **

Mutta miten saa tehtyä myyntilaskut tällaisessa tapauksessa , että vakuutusyhtiö maksaa alvittoman osuuden ja heidän asiakas alvin määrän, että kirjautuisi oikein kirjanpitoon?

 

Hei!

 

Valitettavasti kyseinen ominaisuus ei ole Fivaldissa täysin tuettu.

Pelkän alvin saa laskutettua siten, että laskulle valitaan verollinen ja veroton tuote, ja tuo veroton tuote on miinusmerkkinen (joko määrä tai hinta). Tämän jälkeen laskun Yhteensä-summa pitäisi olla 0.00, ja laskulla on vain veron osuus. Tällaisen "nollasummaisen laskun" voi laskuttaa, kun Myyntireskontran Perustietojen Laskutus-välilehdellä on täppä kohdassa "Nollasummalaskut sallittu". 

Tämän tarkempaa ohjeistusta meillä ei valitettavasti ole antaa, sillä laskutusta ei tosiaan ole tällä hetkellä suunniteltu tukemaan tällaista tarvetta. Laskutulosteen, käytettyjen alv-määritysten ja niiden ilmoitusohjausten, sekä syntyneiden kirjausten oikeellisuus tulee siis käyttäjän itse varmistaa. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.