Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten korjaan virheellisen palkkalaskelman, kun se on merkitty maksetuksi?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎15-01-2019 11:05 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Miten maksetuksi merkitty virheellinen palkkalaskelma korjataan siten että tiedot menevät Tulorekisteriin oikein?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎04-04-2022 14:42 tekijä Inka Karlsson VISMA )
Periaate on, että mikäli virhe on palkkalaskelmalla (palkkariveillä), ei virhettä voi kyseiselle palkkalaskelmalle enää korjata ennen lähetystä, koska maksestuksi merkintä lukitsee pysyvästi palkkalaskelmat. Tässä oppaassa on ohjeistettu eri tapoja miten korjaukset saadaan tehtyä uuden palkkakauden kautta siten, että korjaus kohdistuu maksetuksi merkittyyn palkkalaskelmaan.
 
Jos taas virhe on palkkarivien sijasta palkkalaskelman oheistiedoissa (esim. TyEL-vakuutusnumero), voi tietoja vielä päivittää palkkatietoilmoitukselle, mikäli se ei ole vielä ehtinyt lähteä. Puuttuva tai virheellinen tieto korjataan sovellusikkunaan, ja palkkatietoilmoituksella käydään päivittämässä selainta selaimen päivityspainikkeella tai näppäimistöltä F5-näppäimellä. Mikäli ilmoitus on lähtenyt, onnistuu tiedon korjaaminen pääasiassa lähettämällä korvaava ilmoitus Henkilö välilehden "Korvaa ilmoitus" -painikkeella. Korvaavaa ilmoitusta ei ole mahdollista tehdä seuraavissa tapauksissa, vaan ilmoitukset tulee mitätöidä ja tehdä uudet ilmoitukset:
 • Maksupäivän korjaus
 • Palkanmaksukauden korjaus
 • Suorituksen maksajan ja tulonsaajan asiakastunnisteiden korjaus
 • Tulonsaajan syntymäajan korjaus
 • Eläkejärjestelynumeron korjaus
 • Työtapaturmayhtiön yhtiötunnuksen ja vakuutusnumeron korjaus
 • Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi-tietojen korjaukset:
  • Ei vakuuttamisvelvollisuutta -tietojen muutokset taannehtivasti, ja
  • Ei kuulu Suomen sosiaaliturvan soveltamispiiriin -tietojen muutokset taannehtivasti.
 
Mikäli halutaan tehdä korjaus hyvityspalkkalaskelman kautta ja palkkatietoilmoitus ei ole vielä lähtenyt Tulorekisteriin ja palkkalaskelmalle halutaan tehdä hyvityspalkkalaskelma, niin ohjelma osaa automaattisesti poistaa lähetyksessä olevan, mutta vielä lähettämättömän palkkatietoilmoituksen.
 
HUOM! Hyvityspalkkakaudella on oltava täppä kohdassa "Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin":
 
InkaKarlsson_0-1649072558944.png

 

(Tällä hetkellä palkkatietoilmoitusta ei saa takaisin, mikäli hyvitys jostain syystä perutaan. Tähän on tulossa kehitystä tulevaisuudessa. Ole yhteydessä sovellustukeen, mikäli näin käy.)
 
Mikäli palkkatietoilmoitus on ehtinyt jo lähteä Tulorekisteriin ja se on hyväksytty ja tätä palkkatietoilmoitusta ei haluta jättää tulorekisteriin, tulee tuo hyväksytty palkkatietoilmoitus mitätöidä, ja tehdä hyvityspalkkalaskelma. Hyvityspalkkalaskelman teon jälkeen tehdään korjauspalkkakausi ja siihen uusi oikeanlainen palkkalaskelma, ja lähetetään palkkatietoilmoitus normaalisti Tulorekisteriin.
 
 
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.