peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten korjaan virheellisen palkkalaskelman, kun se on merkitty maksetuksi?

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎15-01-2019 11:05 )

Miten maksetuksi merkitty virheellinen palkkalaskelma korjataan siten että tiedot menevät Tulorekisteriin oikein?

1VASTAUS1

Vastaus: Miten korjaan virheellisen palkkalaskelman, kun se on merkitty maksetuksi?

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎15-01-2019 11:47 )
Mikäli virhe on palkkalaskelmalla (palkkariveillä), ei virhettä voi kyseiselle palkkalaskelmalle enää korjata ennen lähetystä.
 
Mikäli palkkatietoilmoitus ei ole vielä lähtenyt Tulorekisteriin ja palkkalaskelmalle tehdään hyvityspalkkalaskelma, niin ohjelma osaa automaattisesti poistaa lähetyksessä olevan, mutta vielä lähettämättömän palkkatietoilmoituksen.
 
HUOM! Hyvityspalkkakaudella on oltava täppä kohdassa "Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin":
Kuva 1896 15-Jan-19 10.35.15.jpg
(Tällä hetkellä palkkatietoilmoitusta ei saa takaisin, mikäli hyvitys jostain syystä perutaan. Tähän on tulossa kehitystä tulevaisuudessa. Ole yhteydessä sovellustukeen, mikäli näin käy.)
 
Mikäli palkkatietoilmoitus on ehtinyt jo lähteä Tulorekisteriin ja se on hyväksytty, tulee tuo hyväksytty palkkatietoilmoitus mitätöidä, ja tehdään hyvityspalkkalaskelma.
 
Hyvityspalkkalaskelman teon jälkeen tehdään korjauspalkkakausi ja uusi oikeanlainen palkkalaskelma, ja lähetetään palkkatietoilmoitus normaalisti Tulorekisteriin.
 
Mikäli virhe on palkkarivien sijasta palkkalaskelman oheistiedoissa (esim. TyEL-vakuutusnumero), voi tietoja vielä päivittää palkkatietoilmoitukselle, mikäli se ei ole vielä ehtinyt lähteä. Puuttuva tai virheellinen tieto korjataan sovellusikkunaan, ja palkkatietoilmoituksella käydään päivittämässä selainta selaimen päivityspainikkeella tai näppäimistöltä F5-näppäimellä.