Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten kytkemättömät tilit saa pois tilipuitteelta?

tekijä Jonna Isomaa

Latasin yritykseen Kiinteistökirjuri-tilikartan. Tämän jälkeen tilipuitteessa näkyy hurja määrä kytkemättömiä tilejä, jotka eivät tulostu tuloslaskelmaan eivätkä taseeseen. Näitä tilejä voi kuitenkin käyttää tositteita tehdessä ja ne usein aiheuttavat sekaannuksia. Miten nämä kytkemättömät tilit saa pois tilipuitteesta?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Virallisessa tilipuitteessa eli tilipuite 1:ssä ei pitäisi olla lainkaan kytkemättömiä tilejä. Sen sijaan tilipuite 2:ssa ja tilipuite 3:ssa on kytkemättömiä tilejä, sillä esimerkiksi tilipuite 2 on tarkoitettu vastikerahoituslaskelman tekemiseen. Vastikerahoituslaskelmaan ei oteta huomioon yhtiön kaikkia tilejä, minkä vuoksi vastikerahoituslaskelman kannalta “tarpeettomat” tilit ovat kytkemättömissä tileissä.

 

Kytkemättömien tilien poistoa ei suositella, sillä jos poistat tilin esimerkiksi tilipuite 2:sta, kyseinen tili poistuu myös muilta tilipuitteilta. Mikäli tili kuitenkin syystä tai toisesta halutaan poistaa, onnistuu se joko valitsemalla tili ja klikkaamalla oikealta alhaalta Poista tili -painiketta, tai tiliä hiiren oikealla klikkaamalla ja valitsemalla avautuvasta alasvetovalikosta Poista tili.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.