Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten lähetän laskut tulostuspalveluun?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎11-09-2017 09:53 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Miten lähetän laskut tulostuspalveluun?

4 VASTAUSTA4
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎29-12-2021 14:56 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Laskujen lähettämiseksi tulostuspalveluun on Fivaldissa kaksi eri vaihtoehtoa. Tulostuspalvelun käyttöönotto vaatii AutoInvoice-palveluun rekisteröitymisen  sekä tulostuspalvelun tilaamisen tavalla, joka on ohjeistettu kussakin alla olevassa vaihtoehdossa.

1. Visma AutoInvoice -verkkolaskupalvelun tulostuspalvelu

Tällä lähetystavalla laskujen välitystapana käytetään välitystapaa, jonka tyyppi on AutoInvoice: 
tulostuspalvelu1.jpg

Mikäli laskun vastaanottaja ei voi ottaa vastaan verkkolaskuja, Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelu ohjaa laskun tulostukseen ja postittaa sen vastaanottajalle, mikäli tulostuspalvelu on Autoinvoice-tilillä aktivoitu. Huomioi siis, että tulostuspalvelun aktivointi tällä tavalla vaatii tulostuspalvelun tilaamisen AutoInvoice-tilin kautta:

ScreenHunter 726.jpg

Tässä välitystavassa ei vielä ole tukea liitteiden tulostukselle, eli liitteet liikkuvat AutoInvoice-tyyppisellä välitystavalla vain verkkolaskun mukana. EDIT 29.12.2021: Maventan puolella tehdyn päivityksen tiimoilta myös tällä välitystavalla on nykyään tuki liitteiden tulostukselle! Kun AutoInvoice-tilillä asetetaan kohdassa Asetukset | Laskuasetukset | Laskujen lähettäminen | Tulostuspalvelu päälle asetus "Salli liitteiden tulostus", saadaan myös liitteet toimitettua laskun kuvan mukana tulostuspalveluun. Oletuksena kyseinen "Salli liitteiden tulostus"-asetus on uusissa tileissä täpättynä, mutta olemassaoleviin tileihin asetus tulee käydä asettamassa erikseen päälle. 

 

Mikäli vastaanottajan laskut halutaan ohjata aina menemään tulostuspalveluun, tallennetaan Yritysrekisterissä vastaanottajan Laskujen välitys -välilehdellä oletusvälitystavaksi Autoinvoice, Muu tunnus -kenttään PRINT ja Vastaanottajan välittäjän tunnukseen MAVENTA.

 

Visma Autoinvoice -verkkolaskupalvelu tukee myös värillisten tulosteiden lähetystä. Väritulostus on maksullinen lisäpalvelu ja se on otettavissa käyttöön tämän ohjeen mukaisesti.

2. Massatulostuspalvelu

Tällä lähetystavalla laskujen välitystapana käytetään välitystapaa, jonka tyyppi on Tulostuspalvelu: 
tulostuspalvelu2.jpg

Tämä tulostuspalvelu on tullut osalle käyttäjistä tutuksi nimellä iPost. Tulosteet siirtyivät iPostilta Visma.net AutoInvoiceen vuoden 2016 aikana. 

 

Tätä tulostuspalvelua käytettäessä dokumentit eivät mene AutoInvoice-verkkolaskupalveluun vaan massatulostuspalveluun. Siksi tämän välitystavan laskut eivät näy AutoInvoice-tilillä. Tätä välitystapaa käytettäessä myös liitteet tulostetaan (vrt.  kohdassa 2. olevalla AutoInvoice-välitystavalla käytetty tulostuspalvelu). Laskutulosteet ovat mustavalkoisia. Tämä tulostuspalvelu aktivoidaan käyttöön Fivaldin AutoInvoice-rekisteröinti-toiminnossa valitsemalla palveluista Tulostuspalvelu ja tilaamalla se:

Kuva 211 22-May-18 09.21.45.jpg

Käsikirjat

Tulostuspalvelusta ja laskutuksesta löytyy tarkempi ohjeistus kyseisen toiminnon käsikirjasta. Massatulostuspalvelua voidaan laskujen lisäksi käyttää myös palkkalaskelmien, karhujen sekä kiinteistöhallinnan maksulappujen, perintäkirjeiden ja kirjeiden tulostamiseksi. 

 

Lisätietoa AutoInvoicesta löydät täältä.

Ismo Jukola
CONTRIBUTOR **

tekijä Ismo Jukola

Hei, onko ymmärretty oikein?

 

Autoinvoice-välitystavalla laskut menee aina perille. Tulostuspalvelu välitystapaa ei tarvitse välttämättä perustaa.

-Lasku menee liitteineen perille, jos vastaanottajalla on välittäjänä operaattori.

-Lasku menee perille, mutta liitteet häviävät matkalle, jos vastaaottajan välittäjä on pankki.

-Jos vastaanottaja ei kykene verkkolaskuja vastaanottamaan, siirtyy lasku automaattisesti Autoinvoicen tulostuspalveluun, mutta liitteet taas häviävät jonnekin.

 

Onko just näin?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei Ismo!

 

Tiedoksi myös sinulle kun pohdit tässä ketjussa aiemmin tätä toimintalogiikkaa, että Maventan puolella tehdyn päivityksen tiimoilta myös AutoInvoice-tyyppisellä välitystavalla on nykyään tuki liitteiden tulostukselle. Kun AutoInvoice-tilillä asetetaan kohdassa Asetukset | Laskuasetukset | Laskujen lähettäminen | Tulostuspalvelu päälle asetus "Salli liitteiden tulostus", saadaan myös liitteet jatkossa toimitettua laskun kuvan mukana tulostuspalveluun. Oletuksena kyseinen "Salli liitteiden tulostus"-asetus on uusissa tileissä täpättynä, mutta olemassaoleviin tileihin asetus tulee käydä asettamassa erikseen päälle. 

 

Lisäsin tämän tiedon myös EDIT-lisäyksenä alkuperäiseen postaukseen.

Hei!

 

Autoinvoice-välitystavalla laskut menee aina perille. Tulostuspalvelu välitystapaa ei tarvitse välttämättä perustaa. -> Kyllä, juuri näin jos ei välttämättä halua varmistaa että liitteet menee perille aina.

 

-Lasku menee liitteineen perille, jos vastaanottajalla on välittäjänä operaattori. -> Kyllä, juuri näin.

 

-Lasku menee perille, mutta liitteet häviävät matkalle, jos vastaaottajan välittäjä on pankki. -> Kyllä, juuri näin.

 

-Jos vastaanottaja ei kykene verkkolaskuja vastaanottamaan, siirtyy lasku automaattisesti Autoinvoicen tulostuspalveluun, mutta liitteet taas häviävät jonnekin. -> Kyllä juuri näin.

 

Viikonloppuja,

-Tuomas

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.