peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten lähetän laskut tulostuspalveluun?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎11-09-2017 09:53 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Miten lähetän laskut tulostuspalveluun?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎07-11-2019 09:55 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Laskujen lähettämiseksi tulostuspalveluun on Fivaldissa kaksi eri vaihtoehtoa. Tulostuspalvelun käyttöönotto vaatii AutoInvoice-palveluun rekisteröitymisen  sekä tulostuspalvelun tilaamisen tavalla, joka on ohjeistettu kussakin alla olevassa vaihtoehdossa.

1. Massatulostuspalvelu

Tällä lähetystavalla laskujen välitystapana käytetään välitystapaa, jonka tyyppi on Tulostuspalvelu: 
tulostuspalvelu2.jpg

Tämä tulostuspalvelu on tullut osalle käyttäjistä tutuksi nimellä iPost. Tulosteet siirtyivät iPostilta Visma.net AutoInvoiceen vuoden 2016 aikana. 

 

Tätä tulostuspalvelua käytettäessä dokumentit eivät mene AutoInvoice-verkkolaskupalveluun vaan massatulostuspalveluun. Siksi tämän välitystavan laskut eivät näy AutoInvoice-tilillä. Tätä välitystapaa käytettäessä myös liitteet tulostetaan (vrt.  kohdassa 2. olevalla AutoInvoice-välitystavalla käytetty tulostuspalvelu). Laskutulosteet ovat mustavalkoisia. Tämä tulostuspalvelu aktivoidaan käyttöön Fivaldin AutoInvoice-rekisteröinti-toiminnossa valitsemalla palveluista Tulostuspalvelu ja tilaamalla se:

Kuva 211 22-May-18 09.21.45.jpg

2. Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelun tulostuspalvelu

Tällä lähetystavalla laskujen välitystapana käytetään välitystapaa, jonka tyyppi on AutoInvoice: 
tulostuspalvelu1.jpg

Mikäli laskun vastaanottaja ei voi ottaa vastaan verkkolaskuja, Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelu ohjaa laskun tulostukseen ja postittaa sen vastaanottajalle, mikäli tulostuspalvelu on Autoinvoice-tilillä aktivoitu. Huomioi siis, että tulostuspalvelun aktivointi tällä tavalla vaatii tulostuspalvelun tilaamisen AutoInvoice-tilin kautta:

Kuva 5623 07-Nov-19 09.54.06.jpg

Tässä välitystavassa ei vielä ole tukea liitteiden tulostukselle, eli liitteet liikkuvat AutoInvoice-tyyppisellä välitystavalla vain verkkolaskun mukana.

 

Mikäli vastaanottajan laskut halutaan ohjata aina menemään tulostuspalveluun, tallennetaan Yritysrekisterissä vastaanottajan Laskujen välitys -välilehdellä oletusvälitystavaksi Autoinvoice, Muu tunnus -kenttään PRINT ja Vastaanottajan välittäjän tunnukseen MAVENTA.

 

Visma.net Autoinvoice -verkkopalvelu tukee myös värillisten tulosteiden lähetystä. Väritulostus on maksullinen lisäpalvelu ja se on otettavissa käyttöön tämän ohjeen mukaisesti.

 

Käsikirjat

Tulostuspalvelusta ja laskutuksesta löytyy tarkempi ohjeistus kyseisen toiminnon käsikirjasta. Massatulostuspalvelua voidaan laskujen lisäksi käyttää myös palkkalaskelmien, karhujen sekä kiinteistöhallinnan maksulappujen, perintäkirjeiden ja kirjeiden tulostamiseksi. 

 

Lisätietoa AutoInvoicesta löydät täältä.

CONTRIBUTOR *

tekijä Ismo Jukola

Hei, onko ymmärretty oikein?

 

Autoinvoice-välitystavalla laskut menee aina perille. Tulostuspalvelu välitystapaa ei tarvitse välttämättä perustaa.

-Lasku menee liitteineen perille, jos vastaanottajalla on välittäjänä operaattori.

-Lasku menee perille, mutta liitteet häviävät matkalle, jos vastaaottajan välittäjä on pankki.

-Jos vastaanottaja ei kykene verkkolaskuja vastaanottamaan, siirtyy lasku automaattisesti Autoinvoicen tulostuspalveluun, mutta liitteet taas häviävät jonnekin.

 

Onko just näin?

MODERATOR

Hei!

 

Autoinvoice-välitystavalla laskut menee aina perille. Tulostuspalvelu välitystapaa ei tarvitse välttämättä perustaa. -> Kyllä, juuri näin jos ei välttämättä halua varmistaa että liitteet menee perille aina.

 

-Lasku menee liitteineen perille, jos vastaanottajalla on välittäjänä operaattori. -> Kyllä, juuri näin.

 

-Lasku menee perille, mutta liitteet häviävät matkalle, jos vastaaottajan välittäjä on pankki. -> Kyllä, juuri näin.

 

-Jos vastaanottaja ei kykene verkkolaskuja vastaanottamaan, siirtyy lasku automaattisesti Autoinvoicen tulostuspalveluun, mutta liitteet taas häviävät jonnekin. -> Kyllä juuri näin.

 

Viikonloppuja,

-Tuomas