peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Jonna Isomaa
VISMA

Miten lähetän pankin hylkäämään maksuerän uudelleen maksuun?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎02-06-2021 12:46 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Pankki on hylännyt maksuerän, ja erällä ollut maksu pitäisi lähettää uudelleen pankkiin. Miten poistan  maksuerän Ostoreskontran Maksatuksesta , jotta saan lähetettyä maksun uudestaan?

 

Miten maksuerä hylätään manuaalisesti?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎08-06-2021 15:39 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Jos pankista on noudetaan ns. kolmannen asteen SEPA-palautteita, pitäisi kyseiset maksut Nordean, OP:n ja Dansken kohdalla hylkääntyä hylkäyspalautteen noudon yhteydessä automaattisesti. Tällöin hylättyihin maksuihin kohdistuvat laskut palautuvat avoimiksi uudelleen, ja niistä voidaan luoda Maksatuksessa uusi maksuerä normaalisti. Mikäli näin ei tapahdu, käy läpi tässä ohjeessa listatut asiat.

 

Mikäli SEPA-palautteet eivät ole käytössä, tai tätä edellämainittua automatiikkaa ei ole mahdollista käyttää esimerkiksi siitä syystä, että käytössä on jokin muu pankki kuin joille kolmannen asteen palautteiden tuki tällä hetkellä löytyy, on maksuerät käsiteltävä Maksatuksessa käsin.

 

SEPA-palautteiden käsittelyyn on tullut muutoksia vuonna 2018. Tämän muutoksen jälkeen hylättyä maksuaineistoa ei tule enää poistaa Pankkiyhteyden siirtohistoriasta eikä Maksatuksesta, vaan erä tulee merkitä hylätyksi. Tämä tehdään Ostoreskontran Maksatuksessa klikkaamalla Erät-välilehdellä maksuerää hiiren oikealla ja valitsemalla "Hyväksy aineisto:

ScreenHunter 1053.jpg

Useampi maksuerä voidaan käsitellä samalla kertaa valitsemalla maksuerälistauksesta halutut erät ja painamalla ruudun yläpalkista "Hyväksy valitut"-painiketta.

 

"Hyväksy maksatusaineisto"-ikkunassa on tapahtumien oletusvalintana "Hyväksytään". Jos et halua muuttaa tapahtuman tilaa, muista vaihtaa tilaksi “Ei muuteta” tai tyhjä valinta, sillä kertaalleen asetettua tilaa ei ole mahdollista muuttaa uudelleen. Jos haluat hylätä tapahtuman, valitse "Tilan muutos"-kenttään "Hylätään/Poistetaan" ja valitse lopuksi "Käsittele":

ScreenHunter 1055.jpg

 

Tämän toimenpiteen jälkeen kyseinen ostolasku poistuu maksuerältä, ja on nostettavissa uudelle maksuerälle normaalisti. Samaa maksuerää ei siis tule lähettää uudelleen, vaan hylätty erä on aina käsiteltävä Maksatuksessa hylätyksi, ja nostaa lasku(t) uudelle maksuerälle. Hylkäämisprosessista poiketaan ainoastaan lähetysvirheiden kohdalla, eli jos maksuerän lähetyksessä tulee esimerkiksi Technical Error -virhe. Näissä tilanteissa toistaiseksi ainoa tuettu tapa lähettää maksuaineisto uudelleen on merkata aineisto poistetuksi Pankkiyhteyden siirtohistoriassa, poistaa maksuerä Ostoreskontran Maksatuksesta ja luoda sen jälkeen uusi maksuerä.

 

Mikäli erä on merkitty virheellisesti hyväksytyksi, voi kuittauksen poistaa tässä ohjeessa kuvatulla tavalla. Tämän jälkeen lasku palautuu jälleen avoimeksi ja sen voi nostaa uudelle maksuerälle.