Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten laskuille lisätään liitteitä?

tekijä Jonna Isomaa

Mitä toimenpiteitä tulee tehdä, jotta saan laskulle lisättyä liitteitä? Minkä kokoisia liitteitä voi lisätä? Mille välitystavoille liitteitä voi lisätä? Mille asiakirjoille liitteiden lisääminen on mahdollista?

4 VASTAUSTA4
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei Jonna

 

Kirjoittamasi ohjeitus on selkeä ja mietin vielä seuraavaa: Viemme myyntilaukset Fivaldin tilaustenkäsittelyyn ulkoisesta järjestelmästä XML ajolla ja josta ne on nyt tarkoitus alkaa laskuttamaan eteenpäin Autoinvoicen kautta.  Laskuihin tulee lisätä liite ja miten voimme tuoda laskujen liitteet XML ajona Fivaldiin?

Jos tämä ei ole mahdollista, voimme tuoda laskujen liitteet myös PDF muodossa. Jos tämä taasen on mahdollista, minne ne tuomme sekä miten linkitämme Fivaldi tilaustenkäsittelyssä määrtyn laskun määrättyyn liitteeseen?

 

Olisi erittäin upeaa jos pystyisit auttamaan tässä.

 

Terveisin

Harri Fagerholm

0440544065

SFG Yhtiöt Oy

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla, että ohjeesta on ollut sinulle hyötyä Hymiö Onnellinen

 

Valitettavasti tuon XML-rajapinnan kautta ei liitteitä voi laskuille tuoda. 

Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎15-03-2022 12:58 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

1. Liitepainikkeen saaminen näkyviin

Arkistossa tulee pääkäyttäjän ottaa toiminnossa Perustiedot | Perustiedot | Määrittele arkistointiasetukset käyttöön aineisto 09 – Myyntilaskut ja määritellä oikeudet kohdasta “Määritä oikeudet”. Tämän lisäksi tulee määritellä, mistä kaudesta alkaen aineistot halutaan siirtyvän arkistoon. Myyntilaskujen käyttöönotto aktivoi Myyntitilausasiakirjat-aineiston, joka mahdollistaa liitteiden käsittelyn. Huom. oikeudet tulee määritellä niille käyttäjille / käyttäjäryhmälle, jotka laskuttavat ja lisäävät liitteitä.

 

Mikäli aineisto on jo otettu käyttöön ja oikeuksia halutaan antaa uusille käyttäjille/käyttäjäryhmille, tulee oikeudet antaa aineistoille seuraavasti: Arkisto | Perustiedot | Dokumenttityypit | Myyntilasku / Myyntitilausasiakirjat | Vaihda tallennuskohdetta | Määritä oikeudet.

2. Liitepainikkeen käyttäminen Tilaustenkäsittelyssä

Kun edellämainitut toimenpiteet on tehty, ilmestyy liitepainike näkyviin laskun tallennuksen jälkeen. Liitteiden lähetys vastaanottajalle on mahdollista sähköposti-, tulostuspalvelu- ja Autoinvoice-välitystavoilla. Pankkiyhteyden kautta lähetettyjen verkkolaskujen liitteet eivät siis välity vastaanottajalle. 

 

Mikäli laskun saaja ei ole saanut liitteitä ja käytössä on AutoInvoice-välitystapa, kannattaa varmistaa seuraavat asiat:
1. AutoInvoice-palvelussa näkyy ko. laskun tiedoissa lisätty liite.
2. Asiakkaan (laskun saajan) operaattori tukee liitteiden vastaanottamista.

 

Liitteiden kokorajoitukset ovat seuraavat:
- Liitteen tulee olla PDF tiedosto.
- yhdellä laskulla voi olla maksimissaan 10 kpl PDF – liitteitä
- PDF-liitteiden yhteiskoko voi olla maksimissaan 5 MB (06/2019)

 

Huom! Tutustuthan myös ohjelman sisällä oleviin Help-painikkeisiimme, niistä löydät ajankohtaisimman tiedon ohjelman toiminnoista.

3. Liitteiden käyttäminen Myynninhallinnassa

Myynninhallinnan osalta liitteiden ohjeet löytyvät täältä.

Hei!

 

Kesäkuun päivityksessä (06/2019) on tulossa parannus laskun liitteiden kokoon. Aikaisemmin kokorajoitus on ollut 1 MB, mutta kesäkuun päivityksen jälkeen koko kasvaa 5 MB. Tämä koskee kaikkia välitystapoja, joilla liitteitä voidaan välittää (mm. tulostuspalvelu, sähköposti ja AutoInvoice). Laskulle on mahdollista lisätä liitteitä Tilaustenkäsittelyssä ja Weblaskutuksessa. 🙂

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.