peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten lomautukset käsitellään Fivaldissa?

tekijä Inka Karlsson

Miten lomautukset käsitellään Fivaldissa?

Miten ilmoitan lomautuspoissaolot Tulorekisteriin?

4 VASTAUSTA4

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎14-04-2021 11:38 tekijä Leena Turpeinen VISMA )

Lomautus voidaan käsitellä Fivaldissa asettamalla henkilö väliaikaiseen palkanmaksuestoon, jolloin palkkoja ei käsitellä Fivaldissa lainkaan eikä poissaolotietoja ilmoiteta Tulorekisteriin. Poissaolojen ilmoittaminen on tällä hetkellä vapaaehtoista. Mikäli poissaolot halutaan ilmoittaa Tulorekisteriin, tehdään se luomalla poissaolon ajalta palkkalaskelmat, joilla poissaolot ilmoitetaan. Poissaolorekisteriä käytettäessa tulee erilliset käyttöönottoon liittyvät toimenpiteet olla ensin tehtynä. Tarkempi ohjeistus löytyy täältä

 

Lisätietoa lomautuksien käsittelystä löytyy Tulorekisterin ohjeistuksista täältä.

 

Tulorekisterin ohjeistuksen mukaan poissaolotiedot ovat vapaaehtoisesti annettavia täydentäviä tietoja, mutta jos maksaja ilmoittaa poissaolotietoja, pitäisi lähtökohtaisesti ilmoittaa kaikki poissaolot, ei vain osaa poissaoloista.

 

1. Lomautusta ei ilmoiteta Tulorekisteriin

Mikäli lomautusta ei haluta ilmoittaa Tulorekisteriin ja henkilö on kokonaan lomautettu, voidaan lomautetulle henkilölle asettaa väliaikainen palkanmaksuesto Palkansaajat-rekisterissä Työsuhteet-välilehden alaosassa. Määrittele lomautuksen Alku- ja Loppupvm, Syy, sekä valinta kerryttääkö poissaolo lomaoikeutta vai ei valinnalla “Lomaoikeus”. Tällöin ohjelma ei muodosta kyseiselle palkansaajalle tällä ajanjaksolla automaatioajossa palkkalaskelmia lainkaan.

 

lomautus_palkanmaksunesto.png

2. Lomautus ilmoitetaan poissaolona Tulorekisteriin

Lomautus ilmoitetaan Tulorekisteriin palkkalaskelmien kautta liitteenä olevan ohjeistuksen mukaisesti.

 

Huomioithan, että palkansaajalla ei saa olla määriteltynä väliaikaista palkanmaksuestoa kun poissaolot halutaan ilmoittaa Tulorekisteriin, koska tällöin palkkalaskelmien muodostus estyy. Tämän vuoksi on tärkeää huomioida, että palkkalaskelmien luonnissa ohjelma tuo palkkalaskelmille henkilöille määriteltyjen voimassaolevien palkkalajien mukaiset rivit. Huolehdithan siis, että Palkansaajat-rekisterissä henkilön palkkalajeissa ei ole voimassaolevia palkkalajeja kun lomautukseen liittyviä palkkalaskelmia aletaan luoda. Vaihtoehtoisesti rivit tulee poistaa laskelmilta tai merkitä niille a-hinnaksi nolla.

Jaana Pelkonen
CONTRIBUTOR **

Hei, olisiko syytä yrittää jos vain resursseja, päivittää poissaolojen ohjeistus.

Kun se alkaa, että tällä hetkellä ei Fivaldista voi lähettää...

 

Hieman on hankaalaa - onko missään videota tms.?

Hei!

Poissaolorekisterin käsikirja on nyt päivitetty.

Hei!
Tuo poissaolorekisteri -ohjeen kohta tullaan päivittämään pikimmiten tuotekehityksen toimesta, jahka vaan ehtivät 🙂 

 

Tällä hetkellä tästä ei löydy ohjevideota, mutta katsotaan jos sellainen ehdittäisiin tekemään. Onko joku tietty kohta mihin tarvitset apuja? Voit aina soitella tai laitella meille tukipyyntöä, niin autellaan mielellämme.