peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
Highlighted

Miten määritellään henkilön tiedot jos hän on alle tai yli TyEL ikärajojen?

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎17-06-2019 13:04 )

Palkansaaja on alle tai yli TyEL:n ikärajojen. Miten määrittelen tiedot palkanlaskennassa ja palkkalaskelmilla, jotta ilmoitus tulorekisteriin menee oikein? 

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Miten määritellään henkilön tiedot jos hän on alle tai yli TyEL ikärajojen?

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎17-06-2019 13:06 )

Henkilölle ei valita eläkevakuutusta Palkansaajat -rekisterin Työsuhteet -välilehdellä, mutta muuten palkat lasketaan ja lähetetään normaalisti. 

 

Fivaldi huomioi palkanlaskennassa automaattisesti ikärajat seuraamalla Palkanlaskennan perustiedoissa Sosiaalivakuutus- ym. maksut -välilehdelle annettuja arvoja. Kun siis esimerkiksi TyEL-eläkevakuutusmaksu -kohta on valittuna, näkyy alareunassa mm. ikärajoihin liittyvät määritykset. Täällä on määriteltynä "Raja - Raja2"-väli, missä kyseiset prosentit on valittuina. Täällä määritellään, että 17-67 ikävuosien välissä on raja-arvot, joiden alaraja on 53 vuotta, ja yläraja on 63 vuotta, minkä välillä maksetaan eri prosentilla. 

Toki myös palkanlaskennan puolella on käyttäjän huomioitava, että henkilön palkkalaskelmat ovat oikein TyELin osalta. Mikäli palkkalaskelmalla ei ole TyELiä, ei Tulorekisteriin ilmoiteta kyseisen palkkalaskelman osalta TyEL-vakuutusta.

 

Mikäli saat Palkkatietoilmoituksen esikatselussa Henkilö -välilehdellä virheen "Vain yksi työeläkevakuutusnumero sallittu...", katso ohjeet tästä postauksesta.