peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten määritellään ulkomaalaisen palkansaajan asiakastunnisteet (keinohetu/ulkomaalainen hetu)?

tekijä Inka Karlsson

Palkansaaja on ulkomaalainen, mutta hänelle on annettu Suomalainen keinotekoinen henkilötunnus, Miten henkilötunnus ym. tiedot syötetään Fivaldissa palkansaajan tietoihin? 

Palkansaaja on ulkomaalainen, eikä hänellä ole Suomen viranomaisen määrittelemää henkilötunnusta. Miten ulkomaalainen henkilötunnus syötetään Fivaldiin? Mitkä muut kentät tulee olla tallennettuna?

1 VASTAUS1

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎24-11-2020 09:30 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Palkansaajalle on annettu Suomen viranomaisen antama keinotekoinen henkilötunnus

 

Verottajan ohjeistuksen mukaisesti, mikäli tulonsaajan kansalaisuus ei ole Suomi ja hänen henkilötunnuksensa loppuosa alkaa numerolla 9 (eli keinohetu), ilmoitetaan palkkatietoilmoituksella tulonsaajan tunnisteen tyyppinä "Muu tunnus".

Palkkatietoilmoituksella henkilötunnus siirtyy “Muu tunnus” tyyppisenä kun Palkansaajat -rekisterissä Henkilön perustiedot -välilehdellä keinotekoinen henkilötunnus syötetään vastaavasti kuin normaali suomalainen henkilötunnus eli annetaan palkansaajalle sekä syntymäaika että henkilötunnuksen loppuosa.

 

Tulonsaajan kansalaisuudeksi määritellään Fivaldissa aina palkansaajan todellinen kansalaisuus. Keinotekoisen henkilötunnuksen mukana siirtyy Tulorekisteriin Fivaldista muodostetussa aineistossa maakoodina Suomi, koska keinotekoinen henkilötunnus on Suomalaisen viranomaisen myöntämä tunnus.

Tulonsaajalle tulee syöttää myös syntymäaika, sukupuoli ja osoitetiedot. Lisäksi tulee antaa TIN-koodi (asuinvaltion verotunniste) ja/tai Ulkomaalainen henkilötunnus mikäli ne ovat tiedossa.

 

Palkansaajalle ei ole annettu Suomen viranomaisen antamaa henkilötunnusta

 

Palkansaajat -rekisterissä Henkilön Perustiedot -välilehdellä syötetään ulkomaalainen henkilötunnus sille varattuun kenttään. Palkansaajalle tulee syöttää myös kansalaisuus, syntymäaika, sukupuoli, ja osoitetiedot sekä TIN-koodi (asuinvaltion verotunniste), mikäli tämä on käytössä kyseisessä maassa.

 

Ulkomaalaisen henkilötunnuksen ja/tai TIN-koodin mukana siirtyy Fivaldiin määritelty kansalaisuus, eli se maa, joka on tunnuksen myöntänyt.