Minun alueeni
Apu

Miten määritetään palkkalaji, josta ei pidätetä kaikkia sivukuluja?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎10-03-2020 16:23 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Miten saan kirjattua sellaisen palkan, josta ei pidätetä kaikkia sivukuluja? Miten määritykset tehdään tällaiselle palkkalajille?

 

Esim. tilanne jossa palkkatapahtumalta ei pidätetä sotu- eikä tyel-maksuja, pitäisi mennä pelkästään ennakonpidätys. Kun joudutaan maksamaan esim. viivästyskorkoa myöhästyneelle palkanmaksulle.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎25-04-2022 13:34 tekijä Inka Karlsson VISMA )
  1. Luo uusi palkkalaji ja anna palkkalajille tiliöinti ja muut tarvittavat tiedot. Tarvittaessa voit myös käyttää olemassaolevaa palkkalajia.
  2. Siirry esim. TyEL-maksun palkkalajin kohtaan ja valitse Poikkeukset-painike. Lisää kohdan 1 palkkalaji Poikkeukset painikkeen taakse. Silloin kyseisestä palkkalajista ei mene TyEL-maksua.
  3. Lisää palkkalaji poikkeuksena  myös muille sellaisille palkkalajeille, joita ei saada pidättää (työttömyysvakuutusmaksulle, sotumaksulle ja muille mahdollisille).
  4. Tee vielä testipalkkatapahtuma ja tarkista, että tiedot menivät oikein. Palkkalajin summan ei tulisi olla mukana Peruste -sarakkeessa, josta sivukulu lasketaan sille määritetyn prosentin mukaisesti. 
  5. Kytke palkkalaji Tilastoryhmät-välilehdellä oikeaan tulorekisterin tulolajiin. Tutustu tarvittaessa Tulorekisterin ilmoittamisen osalta tulolajikohtaisten poikkeustilanteiden ohjeeseen
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.