Minun alueeni
Apu

Miten määrittelen uudessa sovellusikkunassa pankkivarmenteiden polun Pankkiyhteyden asetuksissa?

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎17-05-2022 11:20 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Miten määrittelen uudessa sovellusikkunassa pankkivarmenteiden polun Fivaldi pankkiyhteyden asetuksissa?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inkeri Mansikka-aho
VISMA

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎07-06-2022 12:32 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Pankkiyhteys-sovelluksen käytössä uudessa sovellusikkunassa tuetaan seuraavia selaimia. Huom! Muilla selaimilla esim. Firefox pankkiyhteyttä ei voi käyttää uudessa sovellusikkunassa.

  • Chrome
  • Edge
  • Opera

Mac-tietokoneilla suosittelemme käyttämään Chrome-selainta. Muiden selaimien yhteensopivuutta Pankkiyhteyden kanssa ei ole voitu varmistaa.

 

Teknisistä syistä siirrettävää muistivälinettä (esim. USB-muisti) ei voi käyttää enää pankkivarmenteiden tallennuspaikkana uudessa sovellusikkunassa. Huom! Mikäli pankkivarmenteet ovat muistitikulla, niin muistathan kopioida ne esim. C-asemalla olevaan Varmenteet -kansioon.

 

Voit käyttää Pankkiyhteydessä joko käyttäjäkohtaisia tai yrityskohtaisia asetuksia. Käyttäjäkohtaiset valinnat ovat ensisijaisia ja ohittavat aina yrityskohtaiset valinnat. Jos siis haluat käyttää yrityskohtaisia asetuksia, jätä käyttäjäkohtaiset asetukset tyhjiksi.  

 

Voit määrittää myös yrityskohtaiset asetukset, jos sinulla on oikeus muokata Pankkiyhteyden asetuksia. Kun joku käyttäjistä määrittää Pankkiyhteyden yrityskohtaiset asetukset, ne näkyvät tallennuksen jälkeen kaikille muillekin käyttäjille.

 

Voit käyttää käyttäjäkohtaisia asetuksia esimerkiksi jos yrityksessänne ei käytetä yrityskohtaisia asetuksia tai jos sinulla ei ole pääsyä yrityskohtaisissa asetuksissa määriteltyyn hakemistoon.

 

Valitse Pankkiyhteyden työhakemisto napsauttamalla Valitse työhakemisto -painiketta. 

  •  Työhakemisto on hakemistopolku, jonka alta löytyvät sekä avainsäilö (pankkivarmenteiden hakemisto) että mahdolliset ulkoisten aineistojen hakemistot.
  •  Työhakemisto ei voi olla levyn juurihakemisto, esim. C:\, vaan hakemiston pitää sijaita juurihakemiston alla esim. C:\pankkiyhteys.
  •  Työhakemisto voi olla joko paikallinen, omalla työasemallasi oleva hakemisto, tai esim. verkkolevyllä sijaitseva hakemisto.

 

Selain pyytää valitsemaan työhakemiston ensimmäistä kertaa Pankkiyhteyttä käytettäessä, mikäli tätä ei ole aiemmin ko. selaimelle jo valittu.

pankki1.png

 

Valitse avainsäilön tyypiksi valintalistasta Kiinteä hakemistoAvainsäilö on hakemisto, johon pankkivarmenteet tallennetaan. Avainsäilön hakemiston tulee sijaita aiemmin valitun työhakemiston alla. Avainsäilö ei saa olla sama hakemisto kuin työhakemisto, vaan tulee olla esimerkiksi C:\Pankkiyhteys\Varmenteet\ Kirjoita Hakemistopolku-kenttään haluamasi hakemistopolku, esimerkiksi C:\pankkiyhteys\varmenteet\

 

Hakemiston nimelle ei ole vaatimuksia, vaan voit nimetä sen haluamallasi tavalla. Voit myös kopioida hakemistopolun resurssienhallinnasta napsauttamalla osoitekenttää, maalaamalla hakemistopolun ja kopioimalla polun Fivaldin Hakemistopolku-kenttään.

pankki3.png

pankki4.png

 

Mac-tietokoneisiin liittyvät ohjeistukset:

 

  • Mac-tietokoneilla suosittelemme käyttämään Chrome-selainta. Muiden selaimien yhteensopivuutta Pankkiyhteyden kanssa ei ole voitu varmistaa.
  • Mac-laitteilla työhakemistoksi voi valita esim. hakemiston /Users/Shared, jos haluat varmenteiden ja ulkoisten aineistojen olevan muidenkin tietokoneen käyttäjien käytössä. Jos haluat, että varmenteet ja ulkoiset aineistot ovat vain sinun käytössäsi, voit valita  työhakemistoksi käyttäjätunnuksesi alaisen hakemiston.
  • Mac-tietokoneella Avainsäilön hakemiston tulee sijaita suoraan työhakemiston alla (hakemistojen välissä ei saa olla muita hakemistoja)

HUOM! Selain pyytää hyväksynnän hakemiston käyttöön aina Pankkiyhteyden siirtojen aluksi: Kuittaa kysymys Let site edit files? napsauttamalla Edit files.

 

Laajempi ohjeistus Pankkiyhteyden asetuksiin uudessa sovellusikkunassa esim. ulkoisten aineistojen hakemistopolkuihin yms. löytyy täältä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.