peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tanja L
CONTRIBUTOR ***

Miten maksetaan asiakashyvityslasku myyntireskontrasta asiakkaan pankkitilille?

tekijä Tanja L
 
6 VASTAUSTA6
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson

Ostoreskontran Kassamaksuna tosiaan voidaan maksaa asiakkaalle palautettava summa, jos hyvityslaskua ei voida käyttää minkään toisen laskun hyväksi 🙂 

Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

Ja vielä lisäyksenä, että hyvityslaskulle pitää toki tehdä suoritus myös Myyntireskontran puolella esim. Suoritukset -välilehdellä, jotta hyvityslasku ei jää avoimeksi Myyntireskontraan.

Tanja L
CONTRIBUTOR ***

tekijä Tanja L

Tähän tarkennusta sen verran, että käytössä on siis Fivaldin maksuliikenne. Miten hyvityslaskun maksu tapahtuu?

KajBre
CHAMPION *

tekijä KajBre

Jos asiakas on jo maksanut alkuperäisen laskun, ja raha pitää palauttaa, niin tuhon ei ole mitään automatiikkaa. Tässä yleensä luodaan ostolasku, mikä maksetaan samoin kuin muutkin maskut pankkiohjelman kautta.

 

t. KajBre

Tanja L
CONTRIBUTOR ***

tekijä Tanja L

Itse asiassa kyseessä on kahdenlaisia tapauksia.

-> Veloituslaskuja ei ole avoinna ja koko hyvityslasku maksetaan asiakkaalle.

-> Toisessa tapauksessa asiakkaan lasku on hyvitetty ja tehty uusi lasku, jossa summa on pienempi. Asiakas on kuitenkin ehtinyt jo maksaa alkuperäisen laskun. Näin ollen asiakkaalle palautetaan hyvityslaskun ja uuden laskun erotus.

Jos tehdään kassamaksu, ei järjestelmä hyväksy tiliksi kuin vain kulupuolen tilin, jolloin on pakko tehdä oikaisu muistiolla. Tähän ajattelin, että olisi ollut jokin parempi keino.

 

Kiitos kuitenkin vastauksesta.

Accepted solution
heidivainio
CONTRIBUTOR ***

tekijä heidivainio

Itse asiassa kassamaksuun pystyy laittamaan myyntitilin, jos tilikartassa on myyntitilille hyväksytty myös "Ostot"-puoli. Helpompaa varmaan silti olisi kirjata kassamaksu myyntisaamisten välitilille, jolloin hyvityslaskun kuittaaminen myyntireskontrassa nollaa välitilin.