Minun alueeni
Apu

Miten muutan alv-ilmoittajan vuosi- tai neljännesvuosimenettelystä kuukausi-ilmoittajaksi?

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎01-09-2022 15:09 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Miten muutan ALV ilmoittajan vuosi-ilmoittajasta kuukausi-ilmoittajaksi? Miten muutan neljännesvuosi-ilmoittajasta kuukausi-ilmoittajaksi?

Miten toimin, jos yritys siirtyy vuosi- tai neljännesvuosi-ilmoittajasta kuukausi-ilmoittajaksi vuoden vaihteessa? Miten toimin, jos yritys siirtyy vuosi- tai neljännesvuosi-ilmoittajasta kuukausi-ilmoittajaksi kesken vuoden tai ilmoittamisajanjakson?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Niklas Merikallio
VISMA

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎01-09-2022 15:03 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Muutos vuosi- tai neljännesvuosi-menettelystä kuukausi-ilmoittajaksi tapahtuu vuoden vaihtuessa

 

Siirry Kausiveroilmoitus-ohjelmassa ylävalikosta avautuvaan Perustiedot-ikkunaan.

 

  1. Päätetään voimassa oleva rivi merkitsemällä alv-kauden loppupäivämääräksi helmikuun viimeinen päivä (joulukuun ilmoitus annetaan vielä helmikuusa).
  2. Aktivoidaan uusi rivi siirtymällä seuraavan rivin Alkupvm (suoritus)-kenttään ja annetaan siihen päiväykseksi maaliskuun ensimmäinen päivä (eli päiväys, jolloin tammikuun alv-ilmoitus tehdään).
  3. Valitse Alv-kausi -kenttään ilmoitusjaksoksi "Kuukausi"
  4. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna-painike.

 

InkaKarlsson_2-1662032956090.png

Muutos kuukausi-ilmoittajaksi tapahtuu vuoden vaihtuessa tai kesken neljännesvuosimenettelyn

Jos muutos kuukausi-ilmoittajaksi tapahtuu kesken vuosi- tai neljännesvuoden ilmoitusajanjaksoa, suosittelemme kirjaamaan pättyvän ilmoitusmenettelyn mukaiset alv-tiedot manuaalisesti OmaVerossa. Esim. jos vuosi-menettelystä siirrytään lokakuun alussa kuukausi-menettelyyn, tulisi vuosi-ilmoitusmenettelyn piirissä oleva alv-ilmoitus tammi-syyskuulta antaa helmikuussa, minkä lisäksi samalla ilmoituskaudella helmikuussa antaa myös kuukausi-ilmoitusmenettelyssä olevan joulukuun tiedot ja Fivaldi ei tue kahden eri menettelyn mukaista ilmoittamista samalla ilmoitusjaksolla.

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.