Minun alueeni
Apu

Miten muutan sovellusikkunan kokoa?

tekijä Inka Karlsson

Sovellusikkunan kokoa ei voi muuttaa sen reunasta vetämällä ja sitä ei voi suurentaa koko näyttöön.

Käytössä Mozilla Firefox selain ja Sovellusikkuna-kohtaan on valittu omissa tiedoissa “Java Web Start". 

5 VASTAUSTA5
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎17-09-2021 12:44 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Sovellusikkunan kokoa voi muuttaa Fivaldi Webin Omat tiedot -asetuksissa. Tämä valinta löytyy Fivaldi Web -etusivun oikeasta yläreunasta, klikkaa käyttäjäkuvaketta ja valitse "Omat tiedot". Kohdassa "Sovellusikkunan koko" voi määrittää Sovellusikkunalle halutun koon oman näytön ja mieltymysten mukaisesti. Ensimmäinen numeroarvo määrittää Sovellusikkunan leveyden ja toinen numeroarvo korkeuden.

 

Muutokset tulevat voimaan sen jälkeen, kun asetukset tallennetaan ja Sovellusikkuna avataan uudelleen. Huomioithan, että koon muuttaminen ei vaikuta esim. fontin näkymiseen isompana Sovellusikkunassa.

 

ScreenHunter_1048 Mar. 17 11.11_4.jpg

Lisätietoa oheisen oppaan sivulla 12. 

Ratek
CONTRIBUTOR *

tekijä Ratek

Hei,

 

nyt kun kohta luovutaan IE:stä, tämä WebStarttia pitää alkaa käyttämään, mutta siinä on sellainen ongelma, että kuten yllä kerrotaan, sovellusikkunan koko pitää muuttaa asetuksista. 

Kysymys: Eikö sovellusikkunan kokoa voi muuttaa hiirellä kuten ikkunoiden koko yleensä? 

Miksi se on naulittu kiinni Fivaldin asetuksissa?

Vrt. IE:ssä voit ikkunan koko muuttaa hiirellä.

 

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Tosiaan Web-Startissa tätä ominaisuutta ei ole, mutta kerran kun on sovellusikkunan koon saanut haluamakseen, ei sitä tarvitse sitten toiste enää muutella. Kyse on tosiaan siitä Java Web-start ohjelmasta jolla tuo ikkuna nykyään avataan, niin siinä ei tätä ikkunan venytys toimintoa ole.

Ratek
CONTRIBUTOR *

tekijä Ratek

No tämähän on sitten niinkuin vanhan mersun ratti, jossa ei ollut säätöä.

Siitäkin sanottiin, että säätöä ei tarvita, koska se oli laitettu tehtaalla valmiiksi oikeaan paikkaan😂 

 

Kannattaisiko teidän harkita parannusta asiaan, kun nyt sitten ei mikään selain kohta tue javaa ja mahdollisuutta säätää ikkunan kokoa? Voi olla että muut sovellukset ajavat sitten molemmilta puolilta käyttömukavuudessa ohi.

 

Mersun tapauksessahan säätö tuli rattiin myöhemmin, fivaldin tapauksessa säätö on poistunut. 

 

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Tosiaan tahtotila on se, että päästään kokonaan sieltä sovellusikkunasta pois. Nyt viimeisimpänä on tullut tuo myynnihallinta joka ensitilassa korvaa Web-Laskutuksen ja lopulta sen on tarkoitus korvata kaikki myynnin ominaisuudet sovellusikkunasta, eli tilaustenkäsittelyn ja sopimuslaskutuksen. 

 

Tämä koko prosessi on todella pitkä kun halutaan tuoda asiakkaille hyvät ohjelmat mihin siirtyä. Samoin esim. Tulorekisterin ilmoitukset tulivat Webin puolelle eikä niitä rakennettu ollenkaan sovellusikkunan puolelle. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.