peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten ohjelma laskee lomapäivät uudelle työntekijälle lomavuoden vaihtuessa?

tekijä Inka Karlsson

Kun lomavuosi vaihtuu, kerryttääkö ohjelma 2 vai 2,5 lomapäivää ennen lomavuotta aloittaneelle uudelle työntekijälle uutena lomanmääräytymisvuonna?

 

Työntekijän työsuhde on alkanut ennen lomavuoden vaihdetta ja työsuhde on määräaikainen ja loppuu uuden lomavuoden puolella tai ei tiedetä vielä kauanko henkilön työsuhde jatkuu. Miten saadaan ohjelma laskemaan niin, että kerryttää 2 päivää uutena lomavuotena, eikä 2,5 päivää?

1 VASTAUS1

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎30-04-2020 10:40 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Ohjelma olettaa, että seuraava lomavuosi tulee täyteen, eli alkaa laskemaan 2,5 lomapäivän mukaan uutta lomavuotta, mikäli työsuhteelta ei löydy päätöspäivää.

 

Jos halutaan, että ohjelma laskee koko seuraavan lomavuoden kahta lomapäivää, niin henkilökortin Työsuhteet-välilehdelle tulee Loppupvm-kenttään määrittää, että työsuhde päättyy ennen lomavuoden päättymistä. Loppupäiväyksen syöttämisen jälkeen ohjelma muuttaa päivät automaattisesti 2/kk. Käsin korjatuista lukituista arvoista Kertymät -välilehdellä tulee tarvittaessa ottaa ensin ruksit pois. Mikäli henkilön työsuhde kuitenkin jatkuu yli seuraavan lomavuoden, niin Työsuhteet-välilehdeltä voi tällöin poistaa sinne annetun loppupäivän, jolloin ohjelma laskee lomapäivät uudestaan arvolla 2,5/kk. Tällöin on toki huomioitava mahdollisesti aiemmin laskettujen lomapalkkakertymien ja lomapalkkavarausten laskelmien yms. tietojen oikeellisuus.