Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten otan käyttöön kuluttajan e-laskutuksen Visma AutoInvoice -palvelun kautta?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎12-08-2019 14:10 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Miten otan käyttöön kuluttajan e-laskutuksen Visma AutoInvoice -palvelun kautta?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎08-02-2022 13:34 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Oikea käyttöönottotapa riippuu siitä, onko yritys aloittamassa kokonaisuudessaan ensimmäistä kertaa kuluttajalaskutusta, vai onko yrityksellä jo käytössä kuluttajien e-laskutus pankkinsa kautta ja e-laskuoperaattoriksi halutaan vaihtaa Maventa. 

 

Jokaisessa käyttöönottovaihtoehdossa tulee yritys olla ensin rekisteröity AutoInvoice-palveluun tämän ohjeen mukaisesti. Lisäksi AutoInvoice-tilille tulee olla avattuna pankkiverkkoyhteys tämän ohjeen mukaisesti. Pankkiverkon avauksesta tulee erillinen sähköpostikuittaus noin viikon päästä. Tämän ohjeen mukaisilla toimenpiteillä tulee siis jatkaa vasta kun edellämainitut toimenpiteet on tehty.

 

Kuluttajalaskutuksen yleiset ohjeistukset löytyvät Fivaldin sisäisistä helpeistä tästä linkistä. Ohjeeseen pääsy vaatii kirjautumisen Fivaldiin. Suosittelemme kuluttajalaskutuksen käyttöönoton tueksi aina konsultointia. Yleensä konsultoinnin yhteydessä asiakkailla herää myös muita asiaan liittyviä yrityskohtaisia kysymyksiä, joihin konsultin asiantuntevuus on paras apu. Etäkonsultointitilauksen kätevästi palvelutilauslomakkeemme kautta.

 

1. Yrityksellä ei ole vielä lainkaan e-laskupalvelua käytössä

Varmistathan, että AutoInvoice-rekisteröinti on tehty ja pankkiverkkoyhteys avattu. Kun nämä asiat on kunnossa, ota Fivaldin AutoInvoice-palvelussa käyttöön e-lasku ja suoramaksu:

  • Laskutusaiheen tunnuksen tulee olla oletus eli 1.
  • Määritä Laskutusaiheen nimi.
  • Määritä ohje vastaanottajalle.
  • Täppää Aseta E-lasku kaikille maksulajeille.

autoinvoice1.jpg

Tämän jälkeen valitse alla olevasta yrityslistasta yritykset, joilla haluat ottaa kuluttajalaskutuksen käyttöön, hyväksy käyttöehdot ja lähetä tiedot:

autoinvoice2.jpg

 

Edellämainittujen tietojen lähettämisen jälkeen Fivaldista tulee lähettää laskuttajailmoitus. Tämä tehdään sovellusikkunan puolelta Laskujen välityksen ylävalikosta Laskujen välitys | Perustiedot. Klikkaa välitystavoista AutoInvoice e-lasku -välitystapa ja alareunasta Laskuttajailmoitukset:

autoinvoice3.jpg

Luo laskuttajailmoitus avautuvan ikkunan painikkeesta ja lähetä ilmoitukset seuraavasta ikkunasta. Voit esikatsella luotuja ilmotuksia rivin i-painikkeen kautta:

autoinvoice4.jpg

Laskuttajailmoitukset lähtevät automaattisesti Viestijonon kautta AutoInvoice-palveluun. Odota viisi päivää mahdollisia virheilmoituksia, ja ellei virheitä tule, on e-laskutus valmis käytettäväksi. E-laskuja voidaan alkaa lähettää sitä mukaa, kun vastaanottoilmoituksia alkaa tulla sisään. Näistä käytännöistä löydät lisätietoa ohjelman sisältä löytyvistä help-ohjeistuksista.

 

2. Yritys haluaa vaihtaa e-laskujen lähetyksen Pankkiyhteydestä AutoInvoice-palveluun.

Tämä ohje koskee yrityksiä, jotka ovat aiemmin lähettäneet e-laskuja Fivaldin Pankkiyhteyden kautta. Yksityiskohtaisempi ohjeistus tähän toiminnallisuuteen löytyy Fivaldin sisäisistä helpeistä tästä linkistä.

 

Varmistu, että AutoInvoice-rekisteröinti on tehty ja pankkiverkkoyhteys avattu. Kun nämä asiat ovat kunnossa, vaihda Fivaldin AutoInvoice-palvelussa e-laskuoperaattori kyseisellä valinnalla:

autoinvoice5.jpg

Tämän jälkeen valitse alla olevasta yrityslistasta yritykset, joilla haluat muuttaa e-laskuoperaattorin. Hyväksy lopuksi käyttöehdot ja lähetä tiedot:

autoinvoice6.jpg

Tämän jälkeen ohjelma luo automaattisesti CHANGE-laskuttajailmoitukset ja nämä tulevat ikään kuin esikatseltavaksi, ja ihan rullaamalla sivun alas, löytyy painike "lähetä tiedot" joka lähettää laskuttajailmoitukset Pankkiyhteyteen, jotka tulee sitä kautta lähettää vanhalle operaattorille pankkiin. Voit tarkastella i-painikkeen esikatselun kautta luotuja laskuttajailmoituksia sovellusikkunan puolelta Laskujen välityksen ylävalikosta Laskujen välitys | Perustiedot. Klikkaa välitystavoista vanha käytössä ollut e-laskutuksen välitystapa. Löydät kyseiset ilmoitukset ikkunan alareunasta löytyvän Laskuttajailmoitukset-painikkeen kautta:

autoinvoice7.jpg

Odota viisi päivää mahdollisia virheilmoituksia, ja ellei virheitä tule, on e-laskutus uuden operaattorin kautta valmis käytettäväksi. Vastaanottoilmoitukset saapuvat näiden toimien tiimoilta jatkossa automaattisesti Fivaldiin AutoInvoice-tilin kautta. E-laskutuksen käytännöistä löydät lisätietoa ohjelman sisältä löytyvistä help-ohjeistuksista.

 

3. Yritys on lähettänyt e-laskuja aiemmin toisella ohjelmalla

 

a) Taloyhtiö siirtyy toiselta isännöitsijältä ja vanha isännöitsijä on tehnyt operaattorin vaihdoksen CHANGE-muutossanoman.

Varmista, että edellinen isännöitsijä on tehnyt ilmoituksen operaattorin vaihdoksesta (CHANGE). Muutosilmoitus tulee tehdä AutoInvoicen operaattoritunnuksella DABAFIHH. Pyydä edelliseltä isännöitsijältä laskuttajailmoituksen tiedot (laskutusaiheen tunnus ja aihe/nimi), sekä tiedot kaikista voimassaolevista valtuutuksista. 

 

Varmistu, että AutoInvoice-rekisteröinti on tehty ja pankkiverkkoyhteys avattu. Kun nämä asiat ovat kunnossa, ota Fivaldin AutoInvoice-palvelussa käyttöön e-lasku ja suoramaksu syöttämällä voimassaolevan laskuttajailmoituksen tiedot niille varattuihin kenttiin. On tärkeää, että laskutusaiheen tunnus on yhtiötä rekisteröitäessä ehdottomasti sama, kuin mikä se on ollut aikaisemmin. Laita rasti kohtaan ”Aseta e-lasku kaikille maksulajeille”:

autoinvoice9.jpg

Huomioi tarvittaessa laskutusyrityksen valinta. Valitse yritykset, hyväksy käyttöehdot ja lähetä tiedot.

 

Palvelun käyttöönoton jälkeen voi edellisen isännöitsijän ilmoittamat e-lasku- ja suoramaksutiedot tallentaa henkilötietoihin (välitystapa, välittäjätunnus ja henkilön verkkolaskuosoite). Vastaanottoilmoitukset saapuvat jatkossa automaattisesti Fivaldiin AutoInvoice-tilin kautta. E-laskutuksen käytännöistä löydät lisätietoa ohjelman sisältä löytyvistä help-ohjeistuksista.

 

b) Taloyhtiö siirtyy toiselta isännöitsijältä ja vanha isännöitsijä ei ole tehnyt operaattorin vaihdoksen CHANGE-sanomaa.

HUOM! Tämä ohjeistus toimii ainoastaan silloin, kun taloyhtiön operaattorina on ollut pankki, johon uudella isännöitsijällä on myös oikeudet.

 

Pyydä edelliseltä isännöitsijältä laskuttajailmoituksen tiedot (laskutusaiheen tunnus ja aihe/nimi) sekä tiedot kaikista voimassaolevista valtuutuksista. Varmista, että AutoInvoice-rekisteröinti on tehty ja pankkiverkkoyhteys avattu. Huomioi, että laskutusaiheen tunnuksen on yhtiötä AutoInvoice-palveluun rekisteröitäessä oltava täsmälleen sama, joka on ollut aikaisemmin käytössä. 

 

Luo FKL:n työkalulla muutossanoma tämän ohjeen avulla. Tiedosto lähetetään ohjeen mukaisesti ulkoisena aineistona Fivaldin pankkiyhteydestä. Odota viisi päivää mahdollisia virheilmoituksia, ja ellei virheitä tule, on e-laskutus valmis käytettäväksi. Palvelun käyttöönoton jälkeen voi edellisen isännöitsijän ilmoittamat e-lasku- ja suoramaksutiedot tallentaa henkilötietoihin (välitystapa, välittäjätunnus ja henkilön verkkolaskuosoite). Vastaanottoilmoitukset saapuvat jatkossa automaattisesti Fivaldiin AutoInvoice-tilin kautta. E-laskutuksen käytännöistä löydät lisätietoa ohjelman sisältä löytyvistä help-ohjeistuksista.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.