Miten otan suoramaksun käyttöön AutoInvoice-palvelussa?

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎25-11-2021 10:37 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Miten otan suoramaksun käyttöön AutoInvoice-palvelussa? Voinko ottaa suoramaksun käyttöön jälkikäteen kun AutoInvoice-rekisteröinti on tehty aiemmin ja e-laskupalvelu on jo otettu siinä yhteydessä käyttöön?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inkeri Mansikka-aho
VISMA

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎25-11-2021 10:49 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

AutoInvoice-rekisteröinnin yhteydessä on mahdollista ottaa käyttöön e-laskupalvelun lisäksi myös suoramaksu. Kun rekisteröinnin yhteydessä otetaan käyttöön e-laskun lisäksi myös suoramaksu, niin silloin laskuttaja takaa saman palvelutason myös sellaisille asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössään. Mikäli rekisteröinnin yhteydessä ei valita suoramaksua eli laskuttaja tarjoaa ainoastaan e-laskuvaihtoehtoa, niin silloin aineistossa on koodi 00. Jos myös suoramaksu valitaan eli laskuttaja tarjoaa sekä e-laskua että suoramaksua, niin silloin aineistossa on koodi 01. Pelkän suoramaksun tarjoaminen ei ole mahdollista.

 

Käytössä olevalle e-laskutuksen välitystavalle on mahdollista aktivoida jälkikäteen suoramaksu käyttöön toiminnossa Laskujen välitys | ylävalikosta Laskujen välitys | Perustiedot > Välitystavat. Valitse AutoInvoice e-lasku välitystapa, napauttamalla E-laskujen tiedot -painiketta avautuu E-laskujen tiedot -ikkuna jossa sinun tulee aktivoida "Mahdollista suoramaksu" -kohta. Mikäli pankissa olevalla laskuttajailmoituksella ei ole suoramaksu -tietoa, niin silloin pankkeihin tulee lähettää muutosilmoitukset (CHANGE). Laskuttajailmoitukset -ikkunassa tulee olla täpättynä E-laskusopimus tehty toisessa järjestelmässä.

välitystavat.pnge-laskujen tiedot.png

 

Mikäli kyseessä on tilanne, että esimerkiksi isännöitsijän vaihtuessa "Mahdollista suoramaksu" -kohta on jäänyt Fivaldissa aktivoimatta, mutta pankeissa olevilla vanhan isännöitsijän toimittimalla laskuttajilmoitukiella on tieto suoramaksusta, silloin riittää että Fivaldissa aktivoidaan "Mahdollista suoramaksu" -kohta, Eli silloin ei tarvitse lähettää muutosilmoitusta (CHANGE).