peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön?

(updated by Niklas Merikallio VISMA ‎11-09-2017 09:34 )

Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön? Miten luon välitystapoja myynnin verkkolaskuille? Miten välitystapa tehdään? Miten luon Finvoice-välitystavat?

1VASTAUS1
Highlighted

Viite: Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön?

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎03-06-2019 09:33 )

Verkkolaskutuksen käyttöönottaminen edellyttää, että laskujen lähettäjällä on käytössään verkkolaskuoperaattori. Operaattoreita ovat mm. Maventa ja pankit. Suosittelemme verkkolaskujen lähetykseen Visma Autoinvoice -palvelua (Maventa). Visma AutoInvoice -palvelu välittää laskut perille vastaanottajan vaatimassa muodossa joko sähköisenä tai paperisena, ja verkkolaskuille on myös mahdollista lisätä liitteitä. Visma AutoInvoice -palvelun käyttöönotosta löytyy ohjeistus täältä.

 

Alla olevan ohjeistuksen kohdat 1-5 eivät koske Visma AutoInvoice -palvelua käyttäviä yritysympäristöjä. Mikäli käytössänne on AutoInvoice-välitystapa, siirrythän kohtaan 6.

 

Kun käytettävä operaattori on tiedossa:

  1. Perusta Laskujen välitys -apuohjelmassa uusi välitystapa esimerkiksi nimellä “Verkkolasku”.
  2. Valitse välitystavan tyypiksi Finvoice.
  3. Valitse laskupohjaksi käyttämänne laskupohja (esim. tilisiirrollinen lasku).
  4. Valitse lähettäjän välittäjäksi yrityksenne verkkolaskuoperaattori. Jos et saa valittua välittäjää, niin tällöin Finvoicen välittäjät -välilehdellä ei ole perustettu kyseistä välittäjää. Lähettäjän välittäjä (lähettäjän verkkolaskuoperaattori) tulee olla perustettuna ennen uuden välitystavan luomista Finvoice-välittäjät -välilehdellä. Jos kyseistä operaattoria ei ole perustettu, löytyy tästä linkistä ohje miten pankkioperaattori perustetaan.
  5. Tallenna.
  6. Kun uusi välitystapa on tehty, siirrytään tekemään määritykset Yritysrekisteriin.
  7. Valitse Yritysrekisterissä asiakas, jolle lähetetään verkkolaskuja ja siirry Laskujen välitys -välilehdelle.
  8. Valitse oletustunnustyypiksi “Verkkolasku” tai jokin muu käyttämäsi välitystapa.
  9. Täppää “Muu tunnus” -kenttä, ja kirjoita kenttään laskutettavan asiakkaan verkkolaskuosoite, oli se sitten IBAN, OVT-tunnus tai jotain muuta. 
  10. Kirjoita “Vastaanottajan välittäjän tunnus” kenttään laskutettavan asiakaan verkkolaskuoperaattorin välittäjätunnus Esim. Nordealla NDEAFIHH

HUOM. Finvoice-standardi edellyttää, että verkkolaskuaineistossa lähettäjän ja vastaanottajan tiedot ovat riittävät. Mikäli oleellisia tietoja puuttuu lähetettävältä verkkolaskulta, ohjelma ei anna lähettää laskua eteenpäin (poikkeuksena AutoInvoice-palvelu).