Minun alueeni
Apu

Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön?

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎11-09-2017 09:34 tekijä Niklas Merikallio VISMA )

Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön? Miten luon välitystapoja myynnin verkkolaskuille? Miten välitystapa tehdään? Miten luon Finvoice-välitystavat?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Niklas Merikallio
VISMA

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎27-01-2022 16:29 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Verkkolaskutuksen käyttöönottaminen edellyttää, että laskujen lähettäjällä on käytössään verkkolaskuoperaattori. Operaattoreita ovat mm. Maventa ja pankit. Suosittelemme verkkolaskujen lähetykseen Visma Autoinvoice -palvelua (Maventa). Visma AutoInvoice -palvelu välittää laskut perille vastaanottajan vaatimassa muodossa joko sähköisenä tai paperisena, ja verkkolaskuille on myös mahdollista lisätä liitteitä. Visma AutoInvoice -palvelun käyttöönotosta löytyy ohjeistus täältä.

 

Alla olevan ohjeen kohta 1 ei koske Visma AutoInvoice -palvelua käyttäviä yritysympäristöjä. Mikäli käytössänne on AutoInvoice-välitystapa, siirry kohtaan 2.

 

 1. Kun käytettävä operaattori on tiedossa, perustetaan Laskujen välitys -apuohjelman perustiedoissa Välitystavat-välilehdellä uusi välitystapa:
  • Selite-kenttään annetaan välitystavan nimi (esim. “Verkkolasku”)
  • Tyyppi-kenttään valitaan "Finvoice"
  • Laskupohja-kenttään valitaan käytössänne oleva laskupohja (esim. Tilisiirrollinen lasku)
  • Lähettäjän välittäjä -kenttään valitaan yrityksenne verkkolaskuoperaattori.
   • Jos et löydä valikosta haluamaasi välittäjää, ei sitä ole perustettu Fivaldiin. Lähettäjän välittäjä (verkkolaskuoperaattori) tulee olla perustettuna "Finvoicen välittäjät" -välilehdellä ennen uuden välitystavan luomista. Tästä linkistä löytyy ohje, miten välittäjä perustetaan.
  • Lopuksi tallenna tiedot
 2. Kun uusi välitystapa on tehty, siirrytään tekemään määritykset Yritysrekisteriin:
  • Yritysrekisterissä valitaan ensin se asiakas, jolle lähetetään verkkolaskuja. Tämän jälkeen siirrytään "Laskujen välitys" -välilehdelle.
  • Asiakkaan oletusvälitystapa -kenttään valitaan “Verkkolasku” tai jokin muu käyttämänne välitystapa.
  • Valitaan aktiiviseksi "Vastaanottajan verkkolaskuosoite" -otsikon alta kohta "Muu tunnus" ja kirjoitetaan sen vieressä olevaan kenttään laskutettavan asiakkaan verkkolaskuosoite, oli se sitten IBAN, OVT-tunnus tai jotain muuta. 
  • Vastaanottajan välittäjän tunnus -kenttään kirjoitetaan laskutettavan asiakkaan verkkolaskuoperaattorin välittäjätunnus (esim. Nordealla NDEAFIHH)

HUOM. Finvoice-standardi edellyttää, että verkkolaskuaineistossa lähettäjän ja vastaanottajan tiedot ovat riittävät. Mikäli oleellisia tietoja puuttuu lähetettävältä verkkolaskulta, ohjelma ei anna lähettää laskua eteenpäin (poikkeuksena AutoInvoice-palvelu). 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.