peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön?

(updated by Niklas Merikallio VISMA ‎11-09-2017 09:34 )

Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön? Miten luon välitystapoja myynnin verkkolaskuille? Miten välitystapa tehdään? Miten luon Finvoice-välitystavat?

1VASTAUS1

Viite: Miten otan verkkolaskutuksen käyttöön?

(updated by Niklas Merikallio VISMA ‎29-01-2018 10:32 )

Verkkolaskutuksen käyttöönottaminen edellyttää, että laskujen lähettäjällä on käytössään verkkolaskuoperaattori. Operaattoreita ovat mm. Maventa ja pankit.

Suosittelemme verkkolaskujen lähetykseen Visma Autoinvoice -palvelua (Maventa). Visma AutoInvoice välittää laskusi perille vastaanottajan vaatimassa muodossa joko sähköisenä tai paperisena, ja laskuille on myös mahdollista lisätä liitteitä. 

 

Alla olevan ohjeistuksen kohdat 1-5 eivät kosketa Visma AutoInvoice -palvelua käyttäviä yritysympäristöjä. Mikäli käytössänne on AutoInvoice-välitystapa, siirrythän kohtaan 6.

 

Kun käytettävä operaattori on tiedossa:
1. Perusta Laskujen välitys -apuohjelmassa uusi välitystapa esimerkiksi nimellä “Verkkolasku” 
2. Valitse tyypiksi Finvoice 
3. Valitse laskupohjaksi käyttämänne laskupohja (esim. tilisiirrollinen lasku) 
4. Valitse lähettäjän välittäjäksi yrityksenne verkkolaskuoperaattori. Jos et saa valittua välittäjää, niin tällöin Finvoicen välittäjät -välilehdellä ei ole perustettu kyseistä välittäjää. Lähettäjän välittäjä (lähettäjän verkkolaskuoperaattori) tulee olla perustettuna ennen uuden välitystavan luomista Finvoice-välittäjät -välilehdellä. (jos ko. operaattoria ei ole  perustettu, tästä linkistä löytyy ohje miten pankkioperaattori perustetaan)
5. Tallenna.

Kun uusi välitystapa on tehty, tehdään määritykset yritysrekisteriin.
6. Mene Yritysrekisteriin 
7. Valitse asiakas, jolle lähetetään verkkolaskuja ja siirry Laskujen välitys -välilehdelle.
8. Valitse oletustunnustyypiksi “Verkkolasku” tai jokin muu käyttämäsi välitystapa.
9. Täppää “Muu tunnus” -kenttä, ja kirjoita kenttään laskutettavan asiakkaan verkkolaskuosoite, oli se sitten IBAN, OVT-tunnus tai jotain muuta. 
10. Kirjoita “Vastaanottajan välittäjän tunnus” kenttään laskutettavan asiakaan verkkolaskuoperaattorin välittäjätunnus Esim. Nordealla NDEAFIHH

HUOM. Finvoice-standardi edellyttää, että verkkolaskuaineistossa lähettäjän ja vastaanottajan tiedot ovat riittävät. Mikäli oleellisia tietoja puuttuu lähetettävältä verkkolaskulta, ohjelma ei anna lähettää laskua eteenpäin. Oheisen linkin kautta voit vielä tarkistaa, että tarvittavat tiedot ovat täydennetty Fivaldiin.