peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten päivitän Javan?

tekijä Inka Karlsson

Miten voin tarkistaa että Java käynnistyy varmasti uusimmalla versiolla? Miten voin poistaa vanhan Java-version ja päivittää uuden?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson

Windowsin Ohjauspaneelista “Ohjelmat ja toiminnot” -alta löytyy työaseman asennetut ohjelmat. Listalta voi tarkistaa löytyykö sieltä useampia Javoja.

Vanhemmat Javat tulisi käydä poistamassa, jos niitä ei tarvita esimerkiksi joidenkin muiden ohjelmien parissa. Varmistathan asian ennen poistamista esim. omalta IT-tuelta.

Fivaldin puolesta suosittelemme käyttämään uusinta (8.3.2017 uusin versio on 8.121). Javan voi asentaa osoitteesta www.java.com.

Suositus on ladata Javasta 32-bittinen versio (tulee oletuksena jos lataus tehdään Mozilla Firefoxilla). Jos se tehdään jollain muulla selaimella, niin 32-bittisen version pystyy valitsemaan tämän linkin avulla: https://www.java.com/en/download/manual.jsp

Amatööri
CONTRIBUTOR *

tekijä Amatööri

Fivaldin dokumenttien mukaan Fivaldi käyttää Oracle Forms teknologiaa Java-käyttöliittymässä. Oracle on tietääkseni poistanut Oracle Forms tuen Javan versiosta 9 ja sitä uudemmista. Nyt Java 8:n elinkaari on siinä pisteessä, että Oracle on päättänyt julkaista päivityksiä siihen ainoastaan maksullista lisenssiä vastaan. Tarkoittaako tämä siis sitä, että Java 8:aa on pakko käyttää, jos käyttää Fivaldin Java-käyttöliittymää? Ja jos Java 8:ssa ilmenee kriittinen tietoturva-aukko, Oracle julkaisee siihen päivityksen, mutta sen saa ainoastaan maksamalla erillisen Java 8 lisenssin? Vai toimiiko Fivaldi uudemmilla Java versioilla, joihin Oracle julkaisee edelleen ilmaiseksi päivityksiä?

Hei!
 
Kuten mainitsit, tarvitaan Sovellusikkunan käyttöön tällä hetkellä Javan versiota 8, josta Oraclen ilmainen tuki on loppumassa. Fivaldin käyttäjät ovat kuitenkin oikeutettuja Java 8 tietoturvapäivitysten lataamiseen Visma Fivaldin Oracle -lisenssien puitteissa. Eli käyttäjiemme ei tarvitse itse hankkia lisenssejä Javaan Fivaldin käyttöä varten
 
Todennäköistä kuitenkin on että Java 8 päivitysten lataus tullaan toteuttamaan Fivaldiin kirjautumisen taakse, jolla rajoitamme latauksen vain Fivaldin käyttäjille.
 
Tulemme tiedottamaan asiasta lisää kun yksityiskohdat on saatu määritettyä.