Minun alueeni
Apu

Miten päivitän Javan?

tekijä Inka Karlsson

Miten voin tarkistaa että Java käynnistyy varmasti uusimmalla versiolla? Miten voin poistaa vanhan Java-version ja päivittää uuden?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎17-09-2021 12:59 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Windowsin Ohjauspaneelista löytyvän “Ohjelmat ja toiminnot” -osion alta löytyvät kaikki työasemalle asennetut ohjelmat. Listalta voi tarkistaa, löytyykö työasemalta useampia Java-asennuksia. Vanhemmat Javan versiot tulisi poistaa, mikäli niitä ei tarvita esimerkiksi joidenkin muiden ohjelmien parissa. Varmistathan asian ennen poistamista esim. omalta IT-tuelta.

 

Fivaldin puolesta suosittelemme käyttämään Javan uusinta versiota. Javan voi tarvittaessa asentaa osoitteesta www.java.com.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Fivaldin dokumenttien mukaan Fivaldi käyttää Oracle Forms teknologiaa Java-käyttöliittymässä. Oracle on tietääkseni poistanut Oracle Forms tuen Javan versiosta 9 ja sitä uudemmista. Nyt Java 8:n elinkaari on siinä pisteessä, että Oracle on päättänyt julkaista päivityksiä siihen ainoastaan maksullista lisenssiä vastaan. Tarkoittaako tämä siis sitä, että Java 8:aa on pakko käyttää, jos käyttää Fivaldin Java-käyttöliittymää? Ja jos Java 8:ssa ilmenee kriittinen tietoturva-aukko, Oracle julkaisee siihen päivityksen, mutta sen saa ainoastaan maksamalla erillisen Java 8 lisenssin? Vai toimiiko Fivaldi uudemmilla Java versioilla, joihin Oracle julkaisee edelleen ilmaiseksi päivityksiä?

Hei!
 
Kuten mainitsit, tarvitaan Sovellusikkunan käyttöön tällä hetkellä Javan versiota 8, josta Oraclen ilmainen tuki on loppumassa. Fivaldin käyttäjät ovat kuitenkin oikeutettuja Java 8 tietoturvapäivitysten lataamiseen Visma Fivaldin Oracle -lisenssien puitteissa. Eli käyttäjiemme ei tarvitse itse hankkia lisenssejä Javaan Fivaldin käyttöä varten
 
Todennäköistä kuitenkin on että Java 8 päivitysten lataus tullaan toteuttamaan Fivaldiin kirjautumisen taakse, jolla rajoitamme latauksen vain Fivaldin käyttäjille.
 
Tulemme tiedottamaan asiasta lisää kun yksityiskohdat on saatu määritettyä.
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.