peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Miten palkkaennakot käsitellään Fivaldissa?

Vuoden 2020 vaihtuessa palkkaennakoiden ilmoittamisaikaa pidennettiin. Miten tämä muutos vaikuttaa palkkaennakkojen käsittelyyn ja ilmoittamiseen Fivaldissa?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Miten palkkaennakot käsitellään Fivaldissa?

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎23-01-2020 10:05 )

Verottajan ohjeistus palkkaennakoiden ilmoittamisen suhteen on vuodesta 2020 lähtien seuraava:

 

"Palkkaennakot voi ilmoittaa samassa määräajassa kuin saman palkanmaksukauden myöhemmin maksettava palkka, jos palkat maksetaan saman kalenterikuukauden aikana. Tällöin palkkaennakosta ei tarvitse tehdä omaa palkkatietoilmoitusta. Palkkaennakkoa koskevia säännöksiä sovelletaan myös johtavassa asemassa oleville tai osakkaille maksettuihin palkkoihin.

 

Ennakkoperintälain ja -asetuksen mukaan palkkaennakosta on pitänyt jo tähänkin saakka toimittaa ennakonpidätys ja maksaa sosiaalivakuutusmaksut palkkaennakon maksupäivänä. Tämä ei ole tulorekisterin myötä tullut uusi asia. Kun ennakonpidätys on toimitettu ja sosiaalivakuutusmaksut maksettu, palkkaennakko vähennetään työntekijän bruttopalkasta varsinaisena palkanmaksupäivänä.

 

Työnantaja tilittää ennakonpidätyksen ja sosiaalivakuutusmaksut maksujen keräämisestä vastaaville tahoille erillisten aikataulujen mukaan."

 

Koska Fivaldissa palkkatietoilmoitukset lähtevät maksetuksi merkinnän yhteydessä automaattisesti, ei tällä muutoksella käytännössä ole vaikutusta siihen, miten palkkaennakot kannattaa ohjelmassa käsitellä. Ennakkopalkoissa kannattaa siis edelleen tehdä palkkalaskelma normaalisti vähennyksineen, ja maksaa palkkaennakko palkkalajilla, joka kuuluu rahapalkan palkkalajiluokkaan ja on linkitetty oikeaan tulolajiin, ja antaa tietojen mennä maksetuksi merkinnän yhteydessä automatiikalla normaalisti tulorekisteriin. Palkkaennakko otetaan sitten tarvittaessa huomioon tulevissa palkanmaksuissa.

 

Emme siis edelleenkään suosittele käyttämään ennakkomaksutapauksissa vähennyksien palkkalajiluokkaan kuuluvaa palkkalajia, koska se ei kuulu ennakonpidätyksen ja sivukulujen perusteeseen, eikä Fivaldi siten tue sen lähettämistä tulorekisteriin.