Minun alueeni
Apu

Miten palkkatapahtumat siirretään kirjanpitoon?

tekijä Inka Karlsson

Palkkatapahtumat näkyvät palkanlaskennassa, mutta eivät kirjanpidossa. Miten saan palkkatapahtumat siirrettyä kirjanpitoon?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson

Palkkatapahtumat viedään kirjanpitoon palkkakauden maksetuksi merkinnän yhteydessä. Tämä tapahtuu avaamalla ylävalikosta PalkanlaskentaMaksetuksi merkintä -ikkuna ja valitsemalla ruudun oikean laidan Maksetuksi merkintä -osiossa kohta Vie kirjanpitoon

 

Mikäli maksetuksi merkinnän yhteydessä ei ole ollut valintaa kohdassa Vie kirjanpitoon, ei tapahtumia voida enää jälkikäteen siirtää kirjanpitoon ohjelman automaattiajon kautta. Tässä tapauksessa tiedot tulee kirjata manuaalisesti kirjanpitoon  esim. pk-vientinä. Avuksi voit tulostaa esim. Fivaldin Kirjanpitoyhteenveto -raportin Fivaldiwebistä Palkat > Työnantaja > Kirjanpitoyhteenveto. Maksetuksi merkinnän jälkeen sovellusikkunan kautta ei voida enää tulostaa Tulostus -osion raportteja. 

 

Mikäli tapahtumia ei onnistuneesta siirrosta huolimatta näy kirjanpidossa, voi palkkojen tositelajilta puuttua voimassaolon määritys. Valitse yläpalkista Kirjanpito > Tositelajin määritys ja tarkista, että Näkyy kirjanpidossa alkaen kaudesta -kohdassa on kausi, josta lähtien palkkatapahtumat halutaan näkyville kirjanpidossa. 

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei

 

Meillä on ollut ongelmana tuo, että palkkojen tositelajilta on puuttunut määritys voimassaolosta. Laitoin nyt määrityksen alkamaan vuoden alusta, mutta taitaa olla niin, että alkuvuosi on menetetty automaattikirjauksen suhteen? Eli jälkikäteen ei voi määrityksellä enää vaikuttaa siihen, että palkat siirtyisivät kirjanpitoon? Päiväkirjoille ei ainakaan nouse mitään palkkakirjauksia.

Hei,

 

Kiitos viestistä.

 

Mikäli alkuvuoden maksetuksi merkityt palkkatapahtumat eivät nouse päiväkirja raportille eikä niitä löydy myöskään kirjanpidon Tositteiden selailu -välilehdeltä kun valitset Tositelajiksi "Palkat" niin ainut vaihtoehto on tallentaa palkkatapahtumat suoraan kirjapitoon.  

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.