Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten poistan yrityksen?

tekijä Jonna Isomaa

Miten passivoin yrityksen? Sopimus yhtiön kanssa päättyy, miten yritys poistetaan? Saan virheilmoituksen “Tiliin on kytketty aktiivisia aineistoja, poista ne ensin” / “FRM-40200: Kenttä on suojattu päivitykseltä” kun yritän poistaa tiliä pankkiyhteydestä.

15 VASTAUSTA15
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Yritystä ei tule poistaa, vaan se muutetaan Palvelunhallinnassa ei-aktiiviseksi. 
pois1.jpg

Huomioi nämä asiat ennen yrityksen passivointia:

  1. Mahdollisesti olemassaolevia yhteisrekisterilinkityksiä ei tule poistaa. Yrityksen poisaktivointi pitää huolen näistä.
  2. Mahdolliset pankkiyhteysasetukset tulee nollata Pankkiyhteyden tarjoavassa yrityksessä poistamalla passivoitavan yrityksen tililtä ruksit ylävalikon Pankkiyhteys | Perustiedot kohdista “Lähetys sallittu tältä tililtä’” ja “Jaellaan tähän yritykseen”. Jos tietyn palvelun poisto ei onnistu, tarkista että käyttäjätunnuksella on riittävät oikeudet kyseiseen aineistoon kyseisessä yrityksessä.
  3. Tämän jälkeen yrityksen tili poistetaan sopimukselta painikkeella Poista yrityksen tili:

pois2.jpg

Passivoitavan yrityksen tiliotteilta poistetaan toiminnossa Kirjanpito | Tiliotteiden tiliöinti | Tiliotteiden perustiedot pankkitililtä tiliotteiden tositelaji ja rahatili.

Ljuba-LL
CONTRIBUTOR **

tekijä Ljuba-LL

Hei,,

yritän poista yritystä, sielä ei ollut vielä mitään toimintoja eikä tietoja, vaan perustettu. Kuin otin pois aktiivisestä, niin ei voi enää tehdää muita toimintoja,mitä olet tässä ohjaukseen laitanut. Kun ei saa enää avata sovellusta ollenkaan. 

 

T Ljuba

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi. Mikäli tarkoitit noita edellä listattuja asioita, niin ne pitää tehdä ennen yrityksen passivointia. 

Ljuba-LL
CONTRIBUTOR **

tekijä Ljuba-LL

Hei, 

 

tämä vastauksesta ei ole hyötyä :(, kun yritykselle ei ole lisätty tilejä eikä ole tilikartta lisattu. Perustin vaan väärin, kun halusin perusta jo olemassa olevasta malliyrityksen tilikarttasta (mutta perustin niin, että pakko lataa uudet tilikartat tietokonesta) Nyt ei onnistu poista sitä väärin aloitettu yritystä. Käyttössä on vaan palveluhallinto ... Miten onnistuisi poista yrityksen? En halua että se olisi passiivisen tilassa.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Nyt en ehkä ymmärrä ongelmaasi täysin. Liittämässäsi kuvassa näkyvä yrityspaikka ei ole ei aktiivinen, vaan se on mukana aktiivisissa yrityksissä. Mikäli käyttäjätunnuksellasi ei ole oikeuksia kyseiseen yritykseen kuin pelkkään Palvelunhallintaan, niin lisää oikeuksia näiden ohjeiden mukaisesti.

 

Mikäli ymmärsin ongelmasi väärin tai tarvitset oikeuksien lisäämiseen lisäapua, niin soittelethan meille tukeen niin voidaan auttaa asiassa paremmin 🙂 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Haluaisin myös tietää miten yritystä poistetaan. Kuten tämä henkilö on yrittänyt selittää, niin hän on syöttänyt jotain väärin ja haluaa poistaa kaikki syötetyt jotta tämä yrityspaikka pystyy käyttämään uudestaan (ilman syötettyjä tietoja). Onnistuuko?

 

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎21-03-2018 15:52 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi ja selvennyksestä, nyt ymmärsin ongelman 🙂 Yritystä ei voi poistaa, vaan se muutetaan Palvelunhallinnassa ei-aktiiviseksi. Sitä ei myöskään saa ns. tyhjennettyä. 

Ljuba-LL
CONTRIBUTOR **

tekijä Ljuba-LL

Voi harmi, kun pikkusen virheen takia ei saa käyttää tätä paikka, eikö ole mitä mahdollisuutta nollata sen vaan?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Ei, valitettavasti tällaista keinoa ei ole olemassa. Ei aktiiviseksi merkitseminen vapauttaa kuitenkin aina tuon kyseisen yrityspaikan, eli esimerkiksi väärin alustetun yrityksen vuoksi yrityksen ei aktiiviseksi merkitseminen ei kuitenkaan vie sopimukseltasi yrityspaikkaa. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitos, tämä vastaus auttoi. Nyt pystyin lisäämään uusi yritys palvelunhallinnassa kun muutin vanhat ja käyttämättömät "ei aktiiviseksi" 

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Hyvä juttu! 🙂 Mukavaa kevättalven jatkoa! 

Euroaccount Finland Oy
CONTRIBUTOR **

Aiheeseen liittyen kysymys, mitä käytännössä tapahtuu kun yrityksen merkitsee ei aktiiviseksi? 

-Mitä yrityksen ostoreskontrassa oleville keskeneräisille laskuille tapahtuu? Yksi asiakas siirtyi pois ja ostolaskuja jäi moneen eri tilaan näkyville. Poistuuko nämä laskut ostoreskontrasta näkyviltä?

Ystävällisin terveisin Gabriel Dobrota

Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

 

Kun yritys merkataan Palvelunhallinnassa "ei aktiiviseksi", tarkoittaa se käytännössä sitä, että kaikki käyttöoikeudet kyseisestä yrityksestä poistetaan. Mitään tietodataa ei tällä toimenpiteellä poisteta. 

 

Myös kierrätyksen käyttöoikeudet poistuvat, mutta näkymään jää sinne aiemmin syötetyt ostolaskut. Mikäli kesken kierrossa olevia laskuja yritetään käsitellä, ilmoittaa ohjelma, että oikeuksia ei ole. Ennen kuin yritys siirretään lopullisesti "ei aktiiviseksi", onkin suositeltavaa hoitaa kierrossa olevat laskut pois joko poistamalla poistaa ne tai käsittelemällä kierto loppuun.

 

Yrityslistoissa "ei aktiivista" yritystä ei enää näy, joten sitä ei voida tarkastella enää yrityskohtaisesti.

VesaNu
CONTRIBUTOR *

tekijä VesaNu

Hei,

 

Yritän asettaa yhtiöitä ei-aktiiviseksi, mutta osassa herjaa "Muutos ei onnistu. Pääyhtiö seuraavilla tyypeillä: TITO_LUKU" Tai AS_REK

 

Kuinka saan nuo linkitykset pois, että voin asettaa yhtiön ei-aktiiviseksi?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!


Kyseinen ilmoitus viittaa siihen, että kyseinen yrityspaikka on pääyrityksenä jonkun yrityksen tiliotteiden perustiedoissa sekä yritysrekisterissä. Yritystä ei voi siis merkitä ei-aktiiviseksi, jos se on määriteltynä jonkin ohjelmaosion yrityssuhdemäärityksissä pääyritykseksi. 


Pääyrityskytkökset on mahdollista poistaa kyseisissä yrityspaikoissa, joissa ne on tehty, mutta tällöin tulee huomioida aina tehdystä kytköksestä riippuen sen mahdolliset vaikutukset kyseisen osion toimintaan ja käyttöön jatkossa. Kaikkia kytköksiä ei jokaisessa tilanteessa välttämättä pysty käyttäjän toimesta myöskään poistamaan.

 

Lisäohjeita saadaksesi suosittelen olemaan tarvittaessa yhteydessä tukeen, sillä näihin tilanteisiin ei valitettavasti ole em. syistä antaa yksiselitteistä vastausta. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.