peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted

Miten poistan yrityksen?

Miten passivoin yrityksen? Sopimus yhtiön kanssa päättyy, miten yritys poistetaan? Saan virheilmoituksen “Tiliin on kytketty aktiivisia aineistoja, poista ne ensin” / “FRM-40200: Kenttä on suojattu päivitykseltä” kun yritän poistaa tiliä pankkiyhteydestä.

13VASTAUSTA13

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Yritystä ei tule poistaa, vaan se muutetaan Palvelunhallinnassa ei-aktiiviseksi. 
pois1.jpg

Huomioi nämä asiat ennen yrityksen passivointia:

  1. Mahdollisesti olemassaolevia yhteisrekisterilinkityksiä ei tule poistaa. Yrityksen poisaktivointi pitää huolen näistä.
  2. Mahdolliset pankkiyhteysasetukset tulee nollata Pankkiyhteyden tarjoavassa yrityksessä poistamalla passivoitavan yrityksen tililtä ruksit ylävalikon Pankkiyhteys | Perustiedot kohdista “Lähetys sallittu tältä tililtä’” ja “Jaellaan tähän yritykseen”. Jos tietyn palvelun poisto ei onnistu, tarkista että käyttäjätunnuksella on riittävät oikeudet kyseiseen aineistoon kyseisessä yrityksessä.
  3. Tämän jälkeen yrityksen tili poistetaan sopimukselta painikkeella Poista yrityksen tili:

pois2.jpg

Passivoitavan yrityksen tiliotteilta poistetaan toiminnossa Kirjanpito | Tiliotteiden tiliöinti | Tiliotteiden perustiedot pankkitililtä tiliotteiden tositelaji ja rahatili.

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Hei,,

yritän poista yritystä, sielä ei ollut vielä mitään toimintoja eikä tietoja, vaan perustettu. Kuin otin pois aktiivisestä, niin ei voi enää tehdää muita toimintoja,mitä olet tässä ohjaukseen laitanut. Kun ei saa enää avata sovellusta ollenkaan. 

 

T Ljuba

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi. Mikäli tarkoitit noita edellä listattuja asioita, niin ne pitää tehdä ennen yrityksen passivointia. 

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Hei, 

 

tämä vastauksesta ei ole hyötyä Hymiö Surullinen, kun yritykselle ei ole lisätty tilejä eikä ole tilikartta lisattu. Perustin vaan väärin, kun halusin perusta jo olemassa olevasta malliyrityksen tilikarttasta (mutta perustin niin, että pakko lataa uudet tilikartat tietokonesta) Nyt ei onnistu poista sitä väärin aloitettu yritystä. Käyttössä on vaan palveluhallinto ... Miten onnistuisi poista yrityksen? En halua että se olisi passiivisen tilassa.

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Hei! 

 

Nyt en ehkä ymmärrä ongelmaasi täysin. Liittämässäsi kuvassa näkyvä yrityspaikka ei ole ei aktiivinen, vaan se on mukana aktiivisissa yrityksissä. Mikäli käyttäjätunnuksellasi ei ole oikeuksia kyseiseen yritykseen kuin pelkkään Palvelunhallintaan, niin lisää oikeuksia näiden ohjeiden mukaisesti.

 

Mikäli ymmärsin ongelmasi väärin tai tarvitset oikeuksien lisäämiseen lisäapua, niin soittelethan meille tukeen niin voidaan auttaa asiassa paremmin Hymiö Onnellinen 

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Haluaisin myös tietää miten yritystä poistetaan. Kuten tämä henkilö on yrittänyt selittää, niin hän on syöttänyt jotain väärin ja haluaa poistaa kaikki syötetyt jotta tämä yrityspaikka pystyy käyttämään uudestaan (ilman syötettyjä tietoja). Onnistuuko?

 

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎21-03-2018 15:52 )

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi ja selvennyksestä, nyt ymmärsin ongelman Hymiö Onnellinen Yritystä ei voi poistaa, vaan se muutetaan Palvelunhallinnassa ei-aktiiviseksi. Sitä ei myöskään saa ns. tyhjennettyä. 

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Voi harmi, kun pikkusen virheen takia ei saa käyttää tätä paikka, eikö ole mitä mahdollisuutta nollata sen vaan?

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Hei! 

 

Ei, valitettavasti tällaista keinoa ei ole olemassa. Ei aktiiviseksi merkitseminen vapauttaa kuitenkin aina tuon kyseisen yrityspaikan, eli esimerkiksi väärin alustetun yrityksen vuoksi yrityksen ei aktiiviseksi merkitseminen ei kuitenkaan vie sopimukseltasi yrityspaikkaa. 

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Kiitos, tämä vastaus auttoi. Nyt pystyin lisäämään uusi yritys palvelunhallinnassa kun muutin vanhat ja käyttämättömät "ei aktiiviseksi" 

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Hei! 

 

Hyvä juttu! Hymiö Onnellinen Mukavaa kevättalven jatkoa! 

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Aiheeseen liittyen kysymys, mitä käytännössä tapahtuu kun yrityksen merkitsee ei aktiiviseksi? 

-Mitä yrityksen ostoreskontrassa oleville keskeneräisille laskuille tapahtuu? Yksi asiakas siirtyi pois ja ostolaskuja jäi moneen eri tilaan näkyville. Poistuuko nämä laskut ostoreskontrasta näkyviltä?

Ystävällisin terveisin Gabriel Dobrota

Vastaus: Miten poistan yrityksen?

Hei!

 

Kun yritys merkataan Palvelunhallinnassa "ei aktiiviseksi", tarkoittaa se käytännössä sitä, että kaikki käyttöoikeudet kyseisestä yrityksestä poistetaan. Mitään tietodataa ei tällä toimenpiteellä poisteta. 

 

Myös kierrätyksen käyttöoikeudet poistuvat, mutta näkymään jää sinne aiemmin syötetyt ostolaskut. Mikäli kesken kierrossa olevia laskuja yritetään käsitellä, ilmoittaa ohjelma, että oikeuksia ei ole. Ennen kuin yritys siirretään lopullisesti "ei aktiiviseksi", onkin suositeltavaa hoitaa kierrossa olevat laskut pois joko poistamalla poistaa ne tai käsittelemällä kierto loppuun.

 

Yrityslistoissa "ei aktiivista" yritystä ei enää näy, joten sitä ei voida tarkastella enää yrityskohtaisesti.