peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Jonna Isomaa
VISMA

Miten saan kaudet näkyviin Tavoitteiden ajossa?

tekijä Jonna Isomaa

Miten saan kaudet näkyviin Tavoitteiden ajossa? Miten avaan kaudet vuokrareskontraan?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎15-11-2017 14:16 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Vuokrareskontraan ei avata kausia erikseen, vaan ne avautuvat tavoitteiden ajamisen mukaan. Jos siis tavoitteiden ajossa ajetaan esimerkiksi vuoden 2016 kausille tavoitteita, niin kyseiset kaudet avautuvat samalla vuokrareskontraan.

 

Sidoksen alkupäivämäärä ohjaa sidoksen maksujen alkua. Alkupäivänä ei siis tulisi olla esimerkiksi muuttopäivä, sillä kyseinen määritys ohjaa tavoitteiden ja kausien syntymistä. Kausia tavoitteiden ajossa näkyy vain kaksi seuraavaa vuotta.

 

Jos kausikentät ovat tavoitteiden ajossa jostain syystä täysin tyhjiä, voi se johtua siitä että kaikki vuokrareskontrassa olevat kaudet on suljettu. Kirjoittamalla tavoitteiden ajossa tyhjiin kausikenttiin käsin haluttu kausirajaus ja ajamalla tavoitteet vuokrareskontraan syntyy jälleen avoimia kausia, ja tilanne muuttuu täten myös tavoitteiden ajossa.

 

Eli tiivistettynä, tavoitteiden ajossa näkyvät kaudet ensimmäistä tavoitteiden ajoa tehtäessä sidoksien vanhimman merkityn alkupäivän mukaan. Kun vuokrareskontraan on ajettu tietoja, niin sen jälkeen vuokrareskontrassa kauden lukitseminen vaikuttaa tavoitteiden ajossa näkyviin kausiin. Jos vuokrareskontrassa on jo tapahtumia mutta ei lainkaan avoimia kausia, niin tavoitteiden ajossa on annettava kaudet käsin.

 

Vuokrareskontran kausien käsittelystä löydät lisätietoa täältä.