Miten saan tiliotteet, viitteet ja laskut toimimaan kahdessa kantaryhmässä?

tekijä Villepekka Jossens

Miten saan tiliotteet, viitteet ja laskut toimimaan kahdessa kantaryhmässä? Yksi yritys toimii eri kantaryhmässä, miten saapuvien aineistojen jakelu toiseen kantaryhmään onnistuu?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Villepekka Jossens
VISMA

tekijä Villepekka Jossens (Päivitetty ‎26-02-2020 08:20 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Pankkiyhteys toimii aina kantaryhmien yli, kunhan kyseiseltä Pankkiyhteyden sopimukselta löytyy jokaista kantaryhmää kohti yksi jakelijayritys. Kaikki saapuvat aineistot jaellaan siis aina yhteen pääyritykseen per kantaryhmä. Jos eri kantaryhmässä on esimerkiksi vain yksi asiakas, niin silloin tämä yritys on kyseisen kantaryhmän jakelija, eli yritykselle laitetaan Pankkiyhteydessä sopimukselle "Jaellaan tähän yritykseen"-täpät

 

Jotta eri kantaryhmän yritykset löytyvät Pankkiyhteyden Perustiedoissa ja aineistot saadaan valittua, tulee oikeudet kyseisen yrityksen aineistoihin olla Palvelunhallinnassa kunnossa. Ostolaskujen suhteen pitää toki muistaa myös laskujen syöttöoikeudet kyseisissä yrityksissä kussakin kantaryhmässä.

 

Tiliotteille ja viitteille tulee valita pääyritys tiliotteiden ja viitesiirtojen luvun perustiedoissa per kantaryhmä. Kaikki aineistot kulkevat automaattisesti kantaryhmien yli paitsi saapuvat viitemaksut, jotka tulee eri kantaryhmässä kohdistaa aina manuaalisesti Viitesiirtojen luvun "Lue ja kohdista"-toiminnolla.

 

HUOM! Edellä olevista poiketen saapuvien verkkolaskujen yhteydessä jakelua ei määritetä kantaryhmäkohtaisesti. Saapuvien Finvoice-aineistojen jakelutäppä tulee siis olla päällä vain Pankkiyhteyden pääjakelijalla.

juha_jansson
CONTRIBUTOR ***

tekijä juha_jansson (Päivitetty ‎28-02-2019 08:23 tekijä juha_jansson )

Mitenköhän SEPA-palautteiden kanssa menetellään, että siirtyisivät toiseen kantaryhmään?

Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

 

Kunkin kantaryhmän jakelija jakelee myös SEPA-palautteet.