Minun alueeni
Apu

Miten syötän muutosverokortin tiedot palkansaajalle?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎07-05-2019 13:58 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Palkansaaja on tuonut muutosverokortin. Miten uusi verokortti syötetään Fivaldiin? Mitä tarkoittavat palkansaajan verokorttitiedoissa olevat painikkeet “Tallenna alkuarvot” ja “Nollaa kumuloinnit”?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎03-05-2022 14:10 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Muutosverokortti

Syötä palkansaajan vanhalle verokortille loppupäivä Palkansaajat-rekisterin Verokortit-välilehdellä ja paina Tallenna-painiketta:

Verokorttipäätetty.png

 

Syötä uusi verokortti uudelle riville antamalla sille alkupäivämäärä. Jätä Loppupvm-kenttä tyhjäksi:

UusiVerokortti.png

 

Syötä muutosverokortin tiedot. Tallenna.

 

Pelkän prosentin muuttaminen

Veroprosentin korottamiseksi ei välttämättä tarvita uutta verokorttia. Palkansaaja voi ilmoittaa työnantajalle tai muulle tulon maksajalle suuremman veroprosentin. Kuitenkin, vaikka vain prosentti muuttuisi, niin Fivaldiin verokortti syötetään kuitenkin uutena. Edellinen verokortti laitetaan siis päättymään ja uusi alkamaan. Jos kumulatiiviset tiedot halutaan saada syötettyä, tulee käyttää Tallenna alkuarvot -toimintoa, 

 

Termit

  • Tallenna alkuarvot -toimintoa voi käyttää silloin, kun vanhat ansiot täytyy saada tallennettua verokortille. Syynä voi olla esim. se, että edellisessä työpaikassa on tienattu ansioita, jotka pitää ottaa nykyisessä verokortissa huomioon. Myös silloin, jos vaihtaa palkanlaskentaohjelmaa kesken vuoden, niin syötetään käsin vanhan verokortin tiedot jotta veron laskenta menee oikein. Vuoden 2019 alkaen käytössä oleva verokortti (B) ei käytä veropäiviä, joten kyseiseen kenttään voi määrittää 0 (nolla).
  • Nollaa kumuloinnit -toimintoa käytetään kun halutaan nollata palkansaajan kumulatiivinen ansio. Tätä käytetään esim. vuodenvaihteessa. Kumuloinnit voin nollata myös massana valitsemalla Palkansaajat-rekisterin ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt | Kumulointien nollaus.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.