Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten teen laskuttajailmoituksen isännöitsijän vaihtuessa?

tekijä Jonna Isomaa

Taloyhtiö siirtyy meiltä toiselle isännöitsijälle. Mitä toimenpiteitä tulee tehdä laskuttajailmoitukseen liittyen?

3 VASTAUSTA3
Millan
CONTRIBUTOR *

tekijä Millan

Miten toimitaan, kun Autoinvoicessa oleva taloyhtiö siirtyy toiselle isännöitsijälle ja operaattori vaihtuu.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎08-11-2021 15:05 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei!


Tässä sovelletaan ihan samaa sääntöä, eli vanha isännöitsijätoimisto tekee CHANGE-ilmoituksen uuden isännöitsijätoimiston antamilla tiedoilla. Muutosilmoitukset lähetetään tässä tilanteessa siis AutoInvoice-tilin kautta.

 

Tarkempi ohjeistus löytyy tästä linkistä.

Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎17-08-2022 12:07 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Tarkempi kuvaus toimintamallista, jolla asukkaiden e-laskuosoitteet ja suoramaksujen toimeksiannot jatkuvat muuttumattomina isännöitsijätoimiston vaihtuessa, löytyy tästä Finanssialan ohjeistuksesta. Vanhan isännöitsijätoimiston toimenpiteet riippuvat siirtymän jälkeen käytettävästä verkkolaskuoperaattorista.

 

Kun taloyhtiö siirtyy isännöitsijältä toiselle ja:

 

... isännöitsijätoimistoilla on sama verkkolaskuoperaattori
➡️ vanha isännöitsijätoimisto ei tee CHANGE-ilmoitusta
➡️ uusi Fivaldi-isännöitsijätoimisto ei tee operaattorin vaihtoon liittyvää CHANGE-ilmoitusta. Muihin muutoksiin (esim. pankkitilit) liittyvät CHANGE-ilmoitukset tehdään tarvittaessa normaalisti.

... isännöitsijätoimistoilla on eri verkkolaskuoperaattori
➡️ vanha isännöitsijätoimisto tekee operaattorin muutoksesta CHANGE-ilmoituksen uuden isännöitsijätoimiston antamilla tiedoilla.
➡️ uusi Fivaldi-isännöitsijätoimisto ei tee operaattorin vaihtoon liittyvää CHANGE-ilmoitusta. Muihin muutoksiin (esim. pankkitilit) liittyvät CHANGE-ilmoitukset tehdään tarvittaessa normaalisti.

 

Taloyhtiön tietojen muuttumisesta laskuttajailmoituksella ja uuden isännöitsijätoimiston tehtävistä muutosilmoituksista löytyy tarkempi ohjeistus tästä linkistä. Jos Fivaldista ei ole syystä tai toisesta mahdollista luoda oikeanlaista laskuttajailmoitusta, voidaan tehdä ja lähettää ns. ulkoinen aineisto.

 

Mikäli kuluttajalaskutukseen ja laskuttajailmoituksiin liittyen tarvitaan lisäapuja, voi konsultointia tilata palvelutilauslomakkeen kautta.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.