Minun alueeni
Apu

Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannetta?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-10-2021 11:44 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset Fivaldin palkanlaskennassa, jotta Tulorekisteriin menee tiedot siten, että henkilö on tapaturmavakuutettu?

 

Tulorekisterin asiointipalvelussa näyttää olevan palkkatietoilmoituksilla tieto, että henkilö/henkilöt eivät ole tapaturmavakuutettuja (Vakuuttamisen poikkeustilanne 4 (tapaturmavakuutus). Henkilöt kuitenkin ovat tapaturmavakuutettuja. Miten tiedot korjataan Tulorekisteriin?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-10-2021 11:44 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Mikäli halutaan palkkatietoilmoitukselle tieto, että palkansaaja on tapaturmavakuutettu (ei tapaturmavakuutuksen poikkeustilannetta henkilötasolla), tulee Palkansaajat -rekisterissä Työsuhteet -välilehdellä valita henkilölle optio "Ei tapaturmapoikkeusta" aktiiviseksi. 

 

Jos yrityksessä on käytössä useampi tapaturmavakuutusnumero, tulee tehdä myös tämän ohjeen mukaiset määritykset.

 

Voit tarkistaa, onko henkilötason Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne mennyt palkkatietoilmoituksilla Fivaldiwebistä esikatselemalla lähetettyä ilmoitusta Lähetyserät –välilehdellä (Näytä xml-tiedosto –painike), jossa henkilön yläosan tiedoissa näkyy Vakuuttamisen poikkeustilanne ja tässä arvo 4. Ensisijaisesti suosittelemme tarkistamaan tiedon Tulorekisterin asiointipalvelusta, sillä sieltä löytyy viimeisin tieto.

 

Mikäli vakuuttamisen poikkeustilanne Tapaturmavakuutuksesta on mennyt virheellisesti tulorekisteriin, tiedot tulee korjata mitätöimällä aiemmat ilmoitukset ja lähettämällä uudet ilmoitukset sen jälkeen kun "Ei tapaturmapoikkeusta" valinta on asetettu henkilölille Palkansaajat -rekisterissä. Tarkista uudelleenlähetetyt ilmoitukset Fivaldiwebin Lähetyserät -välilehden Näytä xml-tiedosto -painikkeesta avautuvasta teidostosta.

 

HUOM! Uusi ilmoitus tulisi antaa saman työpäivän aikana, jottei mitätöityyn ilmoitukseen liittyvä maksu ehdi palautua ja uudelle maksulle muodostua viivästysseuraamuksia. Erityisesti, jos korjausajo asettuu kuukauden 15.-20. päivien välille, on erittäin tärkeää, että uusi ilmoitus tehdään mahdollisimman pian mitätöinnin jälkeen (heti), koska tänä ajankohtana Tulorekisterissä ajetaan kriittisiä ajoja ilmoituksiin liittyen.

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.