peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannetta?

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎26-03-2020 12:37 )

Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset Fivaldin palkanlaskennassa, jotta Tulorekisteriin menee tiedot siten, että henkilö on tapaturmavakuutettu?

 

Tulorekisterin asiointipalvelussa näyttää olevan palkkatietoilmoituksilla tieto, että henkilö/henkilöt eivät ole tapaturmavakuutettuja (Vakuuttamisen poikkeustilanne 4 (tapaturmavakuutus)). Henkilöt kuitenkin ovat tapaturmavakuutettuja. Miten tiedot korjataan Tulorekisteriin?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎26-03-2020 12:33 )

Mikäli halutaan palkkatietoilmoitukselle tieto, että palkansaaja on tapaturmavakuutettu (ei tapaturmavakuutuksen poikkeustilannetta henkilötasolla), tulee Palkansaajat -rekisterissä Työsuhteet -välilehdellä valita henkilölle optio "Ei tapaturmapoikkeusta" aktiiviseksi. 

 

Jos yrityksessä on käytössä useampi tapaturmavakuutusnumero, tulee tehdä myös tämän ohjeen mukaiset määritykset.

 

Voit tarkistaa, onko henkilötason Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne mennyt palkkatietoilmoituksilla Fivaldiwebistä esikatselemalla lähetettyä ilmoitusta Lähetyserät –välilehdellä (Näytä xml-tiedosto –painike), jossa henkilön yläosan tiedoissa näkyy Vakuuttamisen poikkeustilanne ja tässä arvo 4. Ensisijaisesti suosittelemme tarkistamaan tiedon Tulorekisterin asiointipalvelusta, sillä sieltä löytyy viimeisin tieto.

 

Mikäli vakuuttamisen poikkeustilanne Tapaturmavakuutuksesta on mennyt virheellisesti tulorekisteriin, tiedot tulee korjata mitätöimällä aiemmat ilmoitukset ja lähettämällä uudet ilmoitukset sen jälkeen kun "Ei tapaturmapoikkeusta" valinta on asetettu henkilölille Palkansaajat -rekisterissä. Tarkista uudelleenlähetetyt ilmoitukset Fivaldiwebin Lähetyserät -välilehden Näytä xml-tiedosto -painikkeesta avautuvasta teidostosta.