peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannetta?

Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset Fivaldin palkanlaskennassa, jotta Tulorekisteriin menee tiedot oikein, mikäli henkilö on tapaturmavakuutettu?

 

Tulorekisterin asiointipalvelussa näyttää olevan palkkatietoilmoituksilla tieto, että henkilö/henkilöt eivät ole tapaturmavakuutettuja (Vakuuttamisen poikkeustilanne 4 (tapaturmavakuutus)). Henkilöt kuitenkin ovat tapaturmavakuutettuja. Miten tiedot korjataan Tulorekisteriin?

8VASTAUSTA8
Highlighted

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎18-12-2019 10:54 )

Mikäli halutaan palkkatietoilmoitukselle tieto, että palkansaaja on tapaturmavakuutettu (ei tapaturmavakuutuksen poikkeustilannetta henkilötasolla), Fivaldissa tiedot tulee olla määritelty seruaavasti:

 

 1. Palkkalaskelmille asetetaan tapaturmavakuutuksen palkkalaji ja
  • palkkalaji on kytketty Palkanlaskennan perustiedot –rekisterissä Sosiaalivakuutus ym. maksut –välilehdellä Tapaturmavakuutukseen, jossa on joko yhteisrekisteri käytössä tai jos käytetään omaa prosenttia, tulee määritellä uusi tilastoryhmä Palkkalajit –rekisterissä, ja kytkeä tapaturmavakuutuksen palkkalaji tähän tilastoryhmään. Tarkemmat ohjeet löytyy tämän ohjeen kohdasta 1.2.
  • Palkkalaskelman Lisätiedot –välilehdellä tapaturmavakuutuksen tiliöintitieto ei ole nolla.
 2. Jos ei haluta käsitellä tapaturmavakuutuksia palkkalaskelmilla/Palkanlaskennassa lainkaan, mutta ei haluta vakuuttamisen poikkeustilannetta palkkatietoilmoituksille, voidaan määritellä Palkansaajat –reksiterissä Työsuhteet –välilehdellä optio ”Ei tapaturmapoikkeusta” aktiiviseksi, jolloin vakuuttamisen poikkeustilanne ei siirry Tulorekisteri-ilmoitukselle, vaikkei palkkalajia olisi käytetty palkansaajan palkkalaskelmilla.
 3. Jos yrityksessä on käytössä useampi tapaturmavakuutusnumero, tulee tehdä myös tämän ohjeen mukaiset määritykset.

Voit tarkistaa, onko henkilötason Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne mennyt palkkatietoilmoituksilla Fivaldiwebistä esikatselemalla lähetettyä ilmoitusta Lähetyserät –välilehdellä (pdf-esikatselu –painike), jossa henkilön yläosan tiedoissa näkyy Vakuuttamisen poikkeustilanne ja tässä arvo 4. Ensisijaisesti suosittelemme tarkistamaan tiedon Tulorekisterin asiointipalvelusta, sillä sieltä löytyy viimeisin tieto.

Mikäli vakuuttamisen poikkeustilanne Tapaturmavakuutuksesta on mennyt virheellisesti tulorekisteriin, tiedot tulee korjata mitätöimällä aiemmat ilmoitukset ja lähettämällä uudet ilmoitukset.

 

 • Tämän ohjeen kohdasta 1.3. kerrotaan, miten korjataan tilanne, mikäli palkkalaskelmilla on ollut tapaturmavakuutuksen palkkalaji, mutta ei ole käytetty yhteisrekisteriä ja palkkalajia ei ole kytketty tapaturmavakuutuksen tilastoryhmään.
 • Mikäli palkkalaji on puuttunut kokonaan laskelmilta, tilanne on mahdollista korjata virheellisen vakuuttamisen poikkeustilanteen osalta
  1. hyvittämällä palkkalaskelmat, mitätöimällä aiemmat ilmoitukset ja lähettämällä uudet ilmoitukset siten, että tapaturmavakuutuksen rivi oli lisätty palkkalaskelmille.
  2. mitätöimällä virheellisesti ilmoitetut palkkatietoilmoitukset ja lähettämällä uudet ilmoitukset näistä sen jälkeen, kun on määritelty henkilön taakse ”Ei tapaturmapoikkeusta” valinta Palkansaajat –rekisterin Työsuhteet –välilehdellä (mikäli tapaturmavakuutusta ei haluta käsitellä lainkaan palkkojen kautta jatkossa). Tarkempi ohjeistus löytyy täältä.

 

Tarkista uudelleenlähetetyt ilmoitukset Fivaldiwebin pdf-esikatseluilmoituksilta

 

 

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

Hei,

Miten voi olla mahdollista, että ohjelma edes sallii ristiriitaisten tietojen ilmoittamisen tulorekisteriin? Kun on tyel- tai työttömyysvakuutus, on myös tapaturmavakuutus. Kun tapaturmavakuutuksen numero on määritelty ohjelmaan ja palkkalaskelmalla vakuutusmaksua koskevat rivit, palkkatietoilmoitukselle ei tule vakuutuksiin liittyvää herjaa. Jossain taustalla ohjelma siis silti yliajaa määritykset ja lähettää tiedon vakuuttamisen poikkeustilanteestaa herjaamatta mitään? Normaalistihan vakuuttamisen poikkeustilanne pitää käsittääkseni erikseen määritellä asetuksiin?

 

Lisäksi alkuvuodesta laadittu ohjeistuksenne viittaa Vakuuttamisen poikkeustilanteeseen, joka ei ole asian todellinen luonne. Tässähän on ymmärtääkseni kyse itse määritellystä tapaturmavakuutuksen maksuprosentista, ei vakuuttamisen poikkeustilanteesta! Miksi tämä asia ei ole ollut esillä jo ensimmäisessä tulorekisteriä koskevassa ohjeistuksessanne? Muissa palkanlaskentaohjelmissa tulorekisterin käyttöönotto on sujunut huomattavasti vaivattomammin tekemättä samoja asetuksia moneen kertaan palkanlaskentamoduulin eri paikkoihin. Meilläkin näkyy osa tehdyistä ilmoituksista tulorekisterissä virheellisesti "ei vakuuttamisvelvollisuutta" -tiedolla. Alkuvuoden ohjeistukseen ei ole osattu otsikon takia kiinnittää sen suurempaa huomiota kun varsinaisia vakuuttamisen poikkeustilanteita ei juurikaan ole.

Highlighted

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

Hei!
Ompa ikävää kuulla, että tammikuussa julkaisemamme Tärkeä tiedote ei ole tavoittanut teitä aiemmin. 

Tärkeitä tiedotteitamme kannattaa tosiaan seurata jatkossa vastaavien tilanteiden välttämiseksi. Voit tilata näistä Tärkeistä tiedotteista sähköposti-ilmoitukset kun tässä ruudulla valitset oikeassa yläkulmassa (vihreän Aloita artikkeli -painikkeen oikealla puolella) olevaa kolmeen pisteen painiketta ja valitset "Tilaa". Toiminto on mahdollista tehdä kun olet kirjautuneena käyttäjätunnuksillasi Communityyn. 

 

Välitän palautteesi eteenpäin, jotta tuo tieto saataisiin myös Tulorekisteri -oppaaseen, pahoitteluni, että sitä ei oltu huomattu tuonne aiemmin lisätä.

 

Toivottavasti näitä ei ole teillä mahdottoman monessa yrityspaikassa ja että saatte ne mahdollisimman vähällä vaivalla korjattua yllä antamamme ohjeistuksen mukaisesti.

 

Rauhallista Joulun aikaa jokatapauksessa! 🙂 

 

 

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

Hei,

 

Pitäisikö ohjeen toimia myös tilanteessa, jossa poikkeava prosentti on määritelty Palkanlaskennan perustietojen sosiaalivakuutuksissa suoraan riville Tapaturmavakuutus ja laskelmilla on käytetty ohjelmassa jo olemassa oleva palkkalajia 8002, jossa lisätiedoissakin aivan oikeat summat näkyvissä? Tilastoryhmän perustaminen ja linkittäminen eivät auttaneet.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

...jatkoa edelliseen. Tapaturmavakuutuksen vakuutusnumero ei nouse Fivaldissa muodostetulle ilmoitukselle näillä ohjeilla. Tulorekisteriin ilmoitus meni perille ilman vakuuttamisen poikkeustilannetta, mutta vakuutusnumero ei näy sielläkään.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

Tapaturmavakuutuksen numero menee erillisilmoituksessa, tarkistitko sen?

Highlighted

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

Hei!

Pääsitkö tämän kanssa eteenpäin vai tarvitsetko vielä apuja? Asiakaskohtaisissa ongelmatilanteissa suosittelemme laittamaan meille tukipyyntöä osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com tai soittamalla sovellustukeen, niin voidaan katsoa etäyhteydellä tai pyytää ruutukuvia ja katsoa että puuttuuko tietoa tai miten saat tilanteen korjattua 🙂 

 

Mukavaa vuodenvaihdetta! 🙂 

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Miten tehdään Tapaturmavakuutuksen määritykset, jottei mene vakuuttamisen poikkeustilannett

Hei,

 

Sain asian päätökseen, tapaturmavakuutuksen numero näkyy erillisilmoituksella sekä Fivaldissa että tulorekisterissä.

 

Tosin korjausta tehdessä ihmetystä aiheuttivat ohjeen "Tulonsaajakohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne – tapaturmavakuuttaminen" kohdan 1.3. kuvakaappaukset ilmoituksista (s. 7-8). Näissä kaikissa tapaturmavakuutuksen numero näkyy, joten luonnollisesti odotin vakuutusnumeron nousevan palkkatietoilmoitukselle muutosten jälkeen. Ohjeen kuvakaappausten perusteella vaikuttaa siltä, että asiakkaan käyttöliittymä toimii eri tavalla kuin ohjelman testiversio. Edelleenkin muihin ohjelmiin verrattuna asiakas joutuu valitettavasti tekemään melkoisen määrän asetuksia ja poikkeusmäärittelyjä erilaisten palkanlaskentatilanteiden varalle saadakseen prosessin onnistuneesti maaliin. Tämä on erittäin aikaa vievää ja välillä jopa turhauttavaa kun lopputuloksesta ei voi aina olla varma, toivottavasti tilanne selkeytyy tulevaisuudessa.

 

Mukavaa vuodenvaihdetta!