Miten tehdään palkankorotukset Fivaldin palkanlaskennassa?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-05-2019 15:59 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Miten voidaan tehdä massana Fivaldiin palkankorotukset? Miten saan prosentuaalisen palkankorotuksen tehtyä palkansaajille Fivaldin palkanlaskennassa?

3 VASTAUSTA3
office-kadri
CONTRIBUTOR *

tekijä office-kadri

Hei. Missä tapauksessa käytetään/valitaan "Kokonaan uudet arvot" "Muutokset a-hinnan perusteella" sijaan?

Hei!

Kokonaan uudet arvot -valinnalla voidaan muuttaa massana kaikille henkilöille tai henkilöryhmälle sama a-hinta/kerroin/määrä palkkalajille, kun taas Muutokset a-hinnan perusteella -valinnalla voidaan tehdä esim. prosentuaalinen muutos a-hinnan perusteella. Eli riippuen tosiaan tarpeesta, halutaanko muuttaa suoraan a-hinta sama kaikille vai tehdä prosentuaalinen korotus sen mukaisesti, mikä arvo per henkilö on ko. palkkalajille laitettu.

Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-05-2019 16:00 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Fivaldin palkansaajat rekisterissä voidaan massana muuttaa palkkalajeittain arvoja. Esim. prosentuaalisesti tai kiinteällä arvolla. Sen lisäksi voidaan antaa myös prosentuaalinen muutos, jolla on minimi ja maksimiarvo. 

 

Tässä esimerkki 1,1% korotuksesta kuukausipalkka -palkkalajille: 

 

Valitse yläpalkista Palkanlaskennan henkilöt > Uusien arvojen teko palkkalajeille. Sitä kautta palkansaajille saa yhdelle palkkalajille kerrallaan tehtyä prosentuaalisen päivityksen.


1) Valitse Henkilöryhmä ja palkkalaji, jota korotus koskee.
2) Tallenna Alkupvm. kenttään päiväys, jolloin uusi hinta on voimassa.
3) Valitse optio Muutokset a-hinnan perusteella.
4) Täydennä a-hinnan muutoskerroin esim. 1,011. > Ohjelma lisää vanhalle henkilön palkkalajille loppupäivän (yhtä päivää aikaisempi kuin alkupvm, joka annettiin muutokselle) ja lisää uuden palkkalajin henkilön palkkalajiin uudella alkupäivällä.

 

Käytännössä muutos on siis mahdollista tehdä jo etukäteen.