peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten tehdään verokorttien suorasiirtoaineiston pyyntö ja aineiston sisäänluku?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎07-05-2019 14:29 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Miten verokortin suorasiirtopyyntö tehdään Fivaldissa? Miten suorasiirtoaineisto luetaan Fivaldiin kun se on saatu verottajalta?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎09-12-2019 10:58 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

 

Vaihe 1. Suorasiirtopyynnön tekeminen verottajalle

 

Verokortin suorasiirtopyyntö tehdään tilitoimiston kautta massana tai yksittäin per yritys.

 

Valitse alasvetovalikolla pyytäjäyritys Suorasiirron pyytäjä -kenttään.

  • Jos tilitoimisto tekee suorasiirron, niin pyytäjäyritykseksi valitaan tilitoimisto.
  • Jos suorasiirtopyynnöt tehdään yksittäin yrityskohtaiseksi, niin yritykseksi valitaan kenttään kyseinen yritys (vaatii oikeudet yrityksen perustietoihin).

Jos verokorttien suorasiirron yhteydessä halutaan noutaa myös veronumerot, lisää ruksi Pyydetäänkö veronumerot -valintaruutuun.

 

Siirry Palkanlaskenta-näkymään (Palkat > Palkanlaskenta) ja valitse ylävalikosta  Palkanlaskenta > Ilmoitukset.

  • Valitse Ilmoitus-alasvetovalikosta ”Ennakonpidätystietojen suorasiirto”. Valitse Ennakonpidätysvuosi-valikosta alkava vuosi. 
  • Mikäli valittavaa vuotta ei ole näkyvillä, palkkakausi perustaa Palkanlaskennan perustiedot -rekisterissä ko. vuodelle, jonka jälkeen vuosi on valittavissa pudotusvalikosta. 
  • Aineistoon tulee palkansaajat joilla on henkilötunnus, voimassa oleva työsuhde ja suorituslaji. Jos tilitoimisto tekee suorasiirtopyynnön useasta yrityksestä kerrallaan niin Palkanlaskenta >  Ilmoitukset -ruudulla voi valita kaikki ne yritykset, joista suorasiirtopyyntö lähetetään.
  • Tulosta valitut -painike avaa ponnahdusikkunan, jonka avulla saat tiedoston tallennetuksi omalle koneellesi.
  • Lähetä aineisto ilmoitin.fi-palvelun kautta, jonne annetaan sähköpostosoite. Verottaja laittaa tiedon aineiston noutamisesta siihen sähköpostiin.

 

Tässä video suorasiirtopyynnön tekemisestä:

 

 

 

Vaihe 2. Suorasiirtoaineiston lukeminen

 

Kun verohallinto on toimittanut aineiston, niin se luetaan Websovelluksista Palkanlaskennan tietojen tuonti -toiminnolla.

Jos tilitoimisto on tehnyt pyynnön, niin tilitoimiston pitää myös lukea aineisto sisään Palkat | Palkanlaskennan tietojen tuonti. Kirjoita Verokorttien alkupvm. -kenttään alkavan vuoden helmikuun ensimmäinen päivä (01.02.20XX).

Tässä video aineiston sisäänluvusta:

 

Tiedot tallentuvat Palkansaajat-rekisterin Verokortit-välilehdelle. Jos vanhassa verokortissa päättymispäivä on ollut tyhjänä, niin ohjelma laittaa automaattisesti vanhan verokortin päättymään 31.1.