Minun alueeni
Apu

Miten tiliotteiden tiliöinti automatisoidaan?

tekijä Jonna Ailinpieti

Miten saan automatisoitua tiliotteiden tiliöinnin? Miten kirjaan tiliotteen tiliöintiehdotukset? Miten tehdään automaattitiliöinnit?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Jonna Ailinpieti
VISMA

tekijä Jonna Ailinpieti

Tiliotteiden määritykset asetetaan Kirjanpidon valikossa Kirjanpito | Tiliotteiden tiliöinti, Kirjanpito | Tiliotteiden perustiedot.

 

Tiliotteiden jakelun onnistumiseksi on täällä Tiliotteet lähettävä yritys -kohdassa oltava se yritys, joka noutaa ja jakelee Pankkiyhteydessä tiliotteet. Jokaiselle pankkitilille on myös tallennettava tositelaji, jota käytetään pankin tiliotteen tapahtumien kirjaamisessa. Tositelajeja voi olla useita eri pankkiryhmittäin, ja jokaisella tositelajilla on oltava Kirjanpidon Tositelajin käyttöönotto -kohdassa määriteltynä “Konekielinen tiliote”.

 

Täällä määritellään myös miten tosite sekä tapahtumaerittelyt halutaan käsiteltävän. Määrityksissä voi myös aktivoida jokaiseen tapahtumaan rahatiliviennin sekä automaattisen tulostuksen kirjanpitoon viedessä. Tämä toiminto avaa automaattisesti siirron yhteydessä tulostusnäkymän, jossa tiliotteelle on tallentunut tapahtumien lisäksi tositenumerot ja tiliöinnit.

 

Tiliöintiehdotukset voidaan määrittää pankkitilikohtaisesti tai ne voidaan tallentaa kaikille pankkitileille yhteisesti. Ehdotuksen automaattinen hyväksyntä -kohta määrittää sen, että tiliöintiehdotukset hyväksytään automaattisesti, eli tiliotetta ei tarvitse käydä enterillä rivi riviltä läpi.

 

Tiliöintiehdotuksiin asetetaan halutut automaatisoinnit kuhunkin kenttään tarvittavalla tavalla: pankin vientikoodia vastaava tiliöinti tallennetaan sille varattuun kenttään, kuten myös muut vakioarvot viennille. Huomioi, että Saajan/maksajan nimi -kentässä tulee teksti olla kirjattuna juuri samanlaisena kuin se tiliotteella on, fonttien koko mukaanlukien.

 

HUOM! Mikäli yritys on kytkettynä yhteistilikarttaan, ei käyttäjä, jolla ei ole oikeutta yhteistilikarttayhtiön Kirjanpitoon ja siellä Tiliotteisiin, pääse määrittelemään tiliöintejä.

Merja N
CONTRIBUTOR **

tekijä Merja N

Ehdotuksen automaattinen hyväksyntä -kohta määrittää sen, että tiliöintiehdotukset hyväksytään automaattisesti, eli tiliotetta ei tarvitse käydä enterillä rivi riviltä läpi.

- minulla on hipsukka ko. kohdassa, mutta silti pitää käydä enterillä läpi koko tiliote, jotta voi siirtää kirjanpitoon (haluaisin tehdä siirron samantien...)

tekijä Jonna Ailinpieti

Hei! 

 

Tällaisen tilanteen voi aiheuttaa esimerkiksi se, että tileille on määritelty seurantakohteet pakollisiksi. Kannattaa siis tarkistaa Tilikartalta, onko esimerkiksi taseen tileille määritelty seurantakohteet pakollisiksi, vaikka näin ei tulisi olla. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.