Minun alueeni
Apu

Miten toimitaan jos TyEL-vakuutusyhtiö muuttuu?

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎24-06-2020 11:04 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Miten toimitaan jos TyEL-vakuutusyhtiö muuttuu? 

Miten tulee toimia, jos TyEL-vakuutusnumero on muuttunut ja vanhalla vakuutusnumerolla olevista ilmoituksista tulee lähettää korjausilmoituksia/mitätöintejä ja uusia ilmoituksia?

Siirtyykö palkkatietoilmoitukselle oikea TyEL-vakuutusnumero silloin kun vakuutusnumero muuttuu?

 

 

1 VASTAUS1

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎24-06-2020 12:28 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

TyEL-vakuutusnumeron vaihtuessa suosittelemme perustamaan uuden rivin Palkansaajien perustiedoissa Vakuutukset -välilehdellä työeläkevakuutusyhtiölle ja luomaan palkansaajille uudet työsuhteet, joihin uusi vakuutus kytketään. Uudelle työsuhteelle laitetaan alkupäiväksi uuden Tyel-vakuutuksen voimassaolopäivä ja valinta kohtaan "Työsuhde jatkuu edellisestä", jotta ohjelma jatkaa lomapäivien kerryttämistä alkuperäisen työsuhteen alkupäivän mukaan. 

 

Uuden työsuhteen perustaminen mahdollistaa sen, että jos aikaisemmin lähetetyille vanhaan TyEL-numeroon kohdistuneille palkkatietoilmoitukselle joudutaan tekemään korjauksia, niin jokainen palkkalaskelma ja -ilmoitus on kohdistettu kulloinkin voimassa olevaan TyEL-vakuutusnumeroon.

 

Mikäli TyEL-vakuutusnumeron muuttumisen vuoksi ei ole perustettu uutta työsuhdetta, vaan TyEL-numero on korvattu Palkansaajien perustiedoissa Vakuutukset -välilehdellä, tulee korjauksien yhteydessä huomioida oikean vakuutusnumeron voimassolo. Ole tarvittaessa yhteydessä Vakuutusyhtiöön tai Tulorekisteriin, mikäli tarvitset korjauksissa apuja esim. saamiesi Tulorekisterin virheilmoitusten vuoksi vakuutusnumeroon liittyen.

 

Kesäkuun 2020 Fivaldi päivityksestä lähtien erillisilmoitukselle ei enää nouse TyEL-vakuutusnumeroa mikäli kuukaudelle ei ole valittuna "Ei palkanmaksua". Näin vältytään ylimääräisiltä virheilmoituksilta, jos TyEL-vakuutus ole enää voimassa, koska TyEL-numeron ilmoittaminen erillisilmoituksella ei ole pakollista. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.