Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten toimitaan jos yrityksellä on käytössä useampi tapaturmavakuutus?

tekijä Jonna Isomaa

Yrityksellämme on käytössä kaksi (tai useampi) tapaturmavakuutusta. Miten saan määriteltyä tiedot Fivaldiin siten, että Tulorekisteriin voidaan ilmoittaa palkansaajakohtaisesti oikea tapaturmavakuutusnumero?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎31-10-2022 10:08 tekijä Mirjami Luostari VISMA )

Lokakuun 2019 päivityksessä lisättiin tuki useamman tapaturmavakuutuksen käsittelyyn.

 

Mikäli siis yrityksessä on käytössä useampi tapaturmavakuutus, tulee kaikki yrityksen käytössä olevat tapaturmavakuutukset perustaa Palkansaajat-rekisterin ylävalikon Palkanlaskennan henkilöt | Perustiedot Vakuutukset-välilehdelle. Tapaturmavakuutuksille valitaan alareunan Ilmoitukset-kenttään "Tulorekisteri: Tapaturmavakuutus". Ruksaa yrityksen oletustapaturmavakuutus.

 

Oletuksesta poikkeava tapaturmavakuutus tulee valita palkansaajakohtaisesti jokaiselle palkansaajalle, jolla ei ole käytössä oletustapaturmavakuutus, mutta tapaturmavakuutus kuitenkin käytössä. Tieto määritellään Palkansaajat-rekisterin Työsuhde-välilehden Vakuutukset-kohtaan. Kun palkansaajalle on määritelty oletuksesta poikkeava tapaturmavakuutus, tulee Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -websovelluksen Henkilö-välilehdellä näkyä oikea tapaturmavakuutus, ja sama tieto tulee siirtyä myös aineistolle. Mikäli yrityksellä on vain yksi tapaturmavakuutus, se ei näy Henkilö-välilehdellä eikä aineistolla, ja tämä on ok.

 

Kaikki yrityksen tapaturmavakuutukset tulee olla mukana erillisilmoituksella.

 

Mikäli tapaturmavakuutus pidätetään palkkalaskelmilla ja käytössä on eri pidätysprosentit, tulee kukin tapaturmavakuutus perustaa Palkanlaskennan perustiedot -rekisterin Sosiaalivakuutus ym. maksut -välilehdelle. Kukin vakuutus asetetaan voimaan alaosan tiedoissa, ja määritetään niille omat pidätysprosentit Työnantajan%-kenttään (eli yhteisrekisteriä ei oteta käyttöön). Tämän lisäksi käytössä tulee olla sama määrä tapaturmavakuutuksen palkkalajeja, joille kullekin kytketään oma tapaturmavakuutustieto Palkkalajit-rekisterin Prosentin tyyppi -osiossa. Palkansaajalle valitaan Henkilön palkkalajit -välilehdellä oikea tapaturmavakuutuksen palkkalaji.

 

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.