peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
heidivainio
CONTRIBUTOR ***

Miten tuotteelle saa valittua tiliöintiryhmän?

tekijä heidivainio

Haluan valita tuotteelle tiliöintiryhmän, jonka mukaan laskulle tulee maininta marginaaliverosta (i-painikkeen takaa). Alvittomaksi tuotteen saan, mutta en tuota lausetta laskulle.

5 VASTAUSTA5

tekijä Maria Sinelmaa

Hei!

 

Kiitos viestistäsi.

 

Voit lisätä lisätiedon tiliöintiryhmälle myynnin perustiedoissa "Laskujen tiliöinti" välilehdellä tiliöintiryhmän "i" -painikkeen taakse.
Eli Tilaustenkäsittely | Tilaukset  | Perustiedot | Laskujen tiliöinti. 

 

Tuotteelle valitaan oikeaan reunaan oikea tiliöinti oikean tiliöintiryhmän kohdalle ja sen jälkeen kun laskua tehdään niin sinne valitaan tiliöintiryhmä jota käytetään laskulla.

heidivainio
CONTRIBUTOR ***

Tämä oli ehkä vähän huonosti muotoiltu kysymys. Eli tiedän i-painikkeen viestin. Lähinnä kyse on siitä, miten myynninhallinnassa voi laskuttaa marginaaliverollista tuotetta niin, että siihen tulee tuo viesti?

Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***

tekijä Päivi Soini

Hei,

Kysymyksesi jäi pyörimään mieleeni. Tietämättä tarkemmin tapaustasi mietin toimisiko tuotteen sijaan määrittely asiakaskohtaisesti. Yritysrekisterissä asiakkaalle valitaan erityinen tiliöintiryhmä esim. myynti, marginaaliverotus, jonka lisätiedossa on teksti. Tämä on helppo jos laskutat asiakkaalta aina samalla tiliöintiryhmällä. Tarvittaessa ryhmän saa vaihdettua myynninhallinnassa laskua tehdessä tai sitä ennen yritysrekisterissä.

heidivainio
CONTRIBUTOR ***

tekijä heidivainio

Ajattelin tämän turhan monimutkaisesti. 😊  Kyseessä on siis meidän asiakkaamme, joka käyttää Myynninhallintaa.  Eli asiakkaan tulee nyt laskuttaessa valita Myynninhallinnasta oikea tiliöintiryhmä ja muistaa, että samalla laskulla ei voi laskuttaa muita kuin marginaaliverollisia tuotteita.

Asiakkaan asiakkaana ovat yleensä kuluttajat, eikä ns. vakioasiakkaita juurikaan ole niissä tapauksissa, kun marginaalimyyntiä käytetään. Käytämme kyllä juuri tuota asiakkaan taakse laitettavaa tiliöintiryhmää usein niillä asiakkailla, joilla on vakioasiakkaita, se on siinä ihan näppärä.

Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***

tekijä Päivi Soini

Kyllä, muistettavaa tulee. Asiakkaallani tiliöintiryhmän vaihtamisen totutteluvaihe kesti hetken. Nyt asiakkaiden perustaminen & laskutus sujuu mainiosti. 🙂