Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miten virheellinen alv-kausi korjataan?

tekijä Jonna Isomaa

Miten virheellinen tas-kausi korjataan? Määritin uudelle asiakkaalle vahingossa alv-kaudeksi neljännesvuosi, vaikka oikea tieto olisi vuosi. En saa muutettua raportointikautta. 

7 VASTAUSTA7
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Voit muuttaa luomasi virheellisen alv-kauden alkamis- ja päättymispäivämäärää, jolloin saat lisättyä uudelle riville oikean alv-kauden.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei!

 

Entäpäs kun kausia on muuteltu vuosien mittaan ja taas kerran muutettiin, mutta ohjelma ei suostu antamaan uutta riviä uuden kauden tiedoille?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Mitä tuossa kohtaa tarkalleen tapahtuu? Et siis ilmeisesti saa uutta riviä lisättyä viimeisellä rivillä ollessasi valitsemalla ylävalikosta Tietue | Seuraava? Antaako ohjelma jotain virheilmoitusta? 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Juu, itse asiassa sain. Ongelma oli se, että mistään en löytänyt tietoa siitä, että noin pitää menetellä, ennen kuin sain sen kollegalta. Mutta hei, vastahan olen käyttänyt ohjelmaa kahdeksisen vuotta. 😞

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Kiva kuulla, että kollegasi osasi auttaa asiassa Hymiö Onnellinen 

 

Tuo on kyllä totta, että tuossa kohtaa ei ole rivin lisäykseen mitään erillistä painiketta, eikä käsikirjassakaan näyttäisi olevan tilanteeseen toimintaohjetta. Laitan tästä palautetta eteenpäin.

 

Vinkkinä jatkoa ajatellen, että mikäli ohjelmasta ei löydy uusien tietojen lisäämiseksi erillistä toimintoa, on ohjelman yleinen käytäntö käyttää ylävalikon Tietue-valikon valintoja. Laitan vielä näistä tähän koosteen, niin toivottavasti seuraavalla kerralla apu asiaan löytyy ainakin täältä Hymiö Onnellinen

 

Tietue-valikko:

  • Edellinen - siirtyy edelliseen tietueeseen
  • Seuraava - siirtyy seuraavaan tietueeseen
  • Vieritä ylös - siirtyy suoraan ko. ruudun ylimpään tietueeseen
  • Vieritä alas - siirtyy suoraan ko. ruudun alimpaan tietueeseen
  • Lisää - lisää uuden tietueen
  • Poista - poistaa kohdalla olevan tietueen
  • Monista - kopioi edellisen tietueen
  • Tyhjennä - tyhjentää ko. tietueen
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Jep, oppia ikä kaikki 😉

 

Tuohon vielä lisäisin kommenttina että tässä kohdassa "Lisää tietue" olisi loogisempi kuin "Seuraava tietue", kun sitä seuraavaa ei vielä ole...

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Kyllä, kokeilin nimittäin itsekin ensin valita tuossa Tietue | Lisää Hymiö Erittäin onnellinen Tuossa vaiheessa ohjelma tosin ilmoittaa, että oikea valinta on Seuraava, mutta harmillisesti ohjeistus tosiaan tulee vasta tässä kohtaa. 

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.