Minun alueeni
Apu

Miten voin parhaiten raportoida ohjelman hitaudesta?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎25-10-2017 08:30 tekijä Inka Karlsson VISMA )
Miten voin parhaiten raportoida ohjelman hitaudesta?
1 VASTAUS1
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎08-05-2020 09:31 tekijä Maria Sinelmaa VISMA )

Hitauteen liittyviä tilanteita on lähes mahdotonta tutkia jälkikäteen, joten ongelman ilmetessä tieto hitaudesta tulisi tulla asiakaspalveluun mahdollisimman pian. Tämän vuoksi paras tapa ottaa yhteyttä on puhelu asiakastukeen. Puhelinpalvelu palvelee numerossa 02 480 90460 arkisin klo 9-15.

 

Jos puhelinyhteyttä ei ole mahdollista ottaa, tulisi kirjallisen pyynnön tulla meille myös mahdollisimman pian ja mahdollisimman tarkoin tiedoin, jotta aikaa ei kulu lisätietojen selvittämiseen. Viestissä tulisi käydä ilmi tarkalleen seuraavat tiedot:

  • Millä käyttäjätunnuksilla ja mihin kellonaikaan hitautta ilmenee
  • Mikä yritys on kyseessä (kuusinumeroinen luku ja yrityksen nimi)
  • Missä kohtaa ohjelmassa ollaan tällöin ja mitä tarkalleen ollaan tekemässä

 

Vain näiden tietojen avulla voimme tarkistaa käyttäjäkohtaisen tilanteen kannasta. Yksittäisen käyttäjän tai ympäristön tietyssä toimenpiteessä toistuvaa hitautta voidaan selvitellä myös käyttäjän kanssa sovittuna ajankohtana tarkemmin.

 

Yleisenä vinkkinä kannattaa tarkistaa, että Java Web Start on otettu käyttöön tämän ohjeen mukaisesti. Varmistukaa myös siitä, että ohjelmassa hyväksytään aina kaikki tehdyt muutokset tallentamalla, jos siihen vain on mahdollisuus. Jos johonkin ikkunaan syötetään tietoja mutta näyttöä ei tallenneta välillä, rivit lukittuvat ja se voi aiheuttaa käytössä ongelmia. Etenkin jos useampi käyttäjä on samanaikaisesti samojen tietojen kimpussa, voi tallentamatta jättäminen aiheuttaa ongelmia.

 

Tarkistathan myös aina Communityn häiriötiedote-sivuston, missä ilmoitamme aina yleisistä häiriötilanteista, jotka voivat olla hitauden taustalla.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.