Minun alueeni
Apu

Miten vuokrareskontrasta tehdään palautuksia?

tekijä Jonna Ailinpieti

Miten vuokrareskontrasta tehdään palautuksia? Miten palautus kirjataan?

5 VASTAUSTA5
Accepted solution
Jonna Ailinpieti
VISMA

tekijä Jonna Ailinpieti (Päivitetty ‎22-08-2018 10:33 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Tasauslaskujen palautus tehdään vuokrareskontrassa Tee palautus -toiminnolla. Palautuksesta voi tulostaa erillisen kuitin. 

 

Tee palautus -painike löytyy Vuokrareskontrasta Näytä maksut -painikkeen takaa. Valitse täältä palautettava maksu ja valitse hiiren oikealla Tee palautus. Valinta näkyy maksun kohdalla silloin, kun maksu ei ole kohdistunut tavoitteeseen. Mikäli maksu on kohdistettu, tulee maksulta poistaa kohdistuksen Poista kohdistukset -toiminnolla ennen kuin voit tehdä palautuksen.

 

Vuokrareskontrasta ei siirry rahaa mihinkään suuntaan, joten varsinainen maksu on hoidettava esimerkiksi kassamaksuna ostoreskontrasta rahan saajalle. Mikäli käytössä on vuokrareskontran välitili 1708, on palatuksen tiliöinti myös 1708. 

 

Myös muut palautukset tehdään edellä kuvatulla tavalla. Vuokravakuudet tulee palauttaa vuokrareskontran kautta, jotta ne poistuvat tase-erittelystä. 

Kirsi
CONTRIBUTOR *

tekijä Kirsi

Hei !

Miten tehdään vuokravakuuden palautus jos vakuudesta pitää kuitata esim. rästejä ennen loppuosan palautusta vuokralaiselle ?

tekijä Jonna Ailinpieti (Päivitetty ‎08-11-2021 14:38 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi. Jos vakuusrahalla halutaan kuitata vuokrasaatavaa, etsitään ensin vakuusmaksu Vuokrareskontran Näytä maksut -toiminnossa. Vakuusraharivillä klikataan hiiren oikeaa ja valitaan Muuta kohdistussääntöjä. Täällä poistetaan ruksi kohdasta Kohdistusesto. Kohdistuseston poistamisen jälkeen Vuokrareskontrassa klikataan riviä, jonka saatava halutaan kuitata ja valitaan hiiren oikealla Kohdista maksusta ja valitaan täältä vuokravakuus. 

 

Tästä rästien kuittaamisesta on myös kuvallinen ohje sivulla 7. Mikäli palautettavaa vielä kuittausten jälkeen jää, pitäisi ne saada palautettua normaalisti palautustoiminnolla.

Kirsi
CONTRIBUTOR *

tekijä Kirsi

Hei !

 

Meillä on ”ongelmana” kun on oma vakuustili ja palaukset syötetään kierrätyksen kautta ei kassamaksuna ja vakuusluettelon ja tuon pankkitilin saldon pitäisi  täsmätä.

 

tekijä Jonna Ailinpieti

Hei! 

 

Yllä kuvattu on Fivaldissa tuettu tapa. Erillisille vakuustileille ei ohjelmassa valitettavasti ole tukea. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.