Muutokset lomapäiväkertymien määriin

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎23-11-2021 12:31 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Kuinka voin muuttaa kertyvien lomapäivien määrää, jos palkansaajien kertyvien lomapäivien määrä onkin esim. yht. 25 pv/ lomanmääräytymisvuosi eikä ohjelmassa oletuksena oleva 30 pv/lomanmääräytymisvuosi?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi

Lomapäiväkertymällehän voi Palkkalajit-rekisterin Kertymät-välilehdelle tallentaa sen määrän mitä kuukaudessa kertyy, mutta jos TES:ssa ei mainita kuukausittaista kertymää vaan ainoastaan tuo vuosikohtainen määrä, eikä järkevää lukua saada siis asetettua, niin sitten vaihtoehto on kirjata määrät käsin palkansaajan kertymiin. Lomapäiväkertymien syöttämisestä on kerrottu lähemmin tässä lomapalkkakertymien laskennan käsikirjassa. 

 

Yhtenä vaihtoehtona voi olla myös käyttää Määrät-tyyppistä palkkalajia, joilla päivät voisi saada tuotua palkkalaskelmille. Koska tällöin ei ole kyseessä normaali käytäntö niin kaikki tarvittavat asetukset olisi hyvä katsoa yhdessä konsultin kanssa, miten tuo muutos olisi paras toteuttaa niin, että varmasti kaikki lomalaskentaan liittyvät asiat tulee huomioitua.
 
Voit tehdä etäkonsultointitilauksen kätevästi suoraan palvelutilauslomakkeemme kautta. Kun tilaus on tehty, saat asiasta vahvistuksen sähköpostiisi ja konsulttimme ottaa yhteyttä sinuun mahdollisimman pian. Tällöin voitte keskustella tarkemmin teidän tarpeesta ja aikataulusta. Samalla saatte myös kustannusarvion kyseisestä palvelusta. Huomioithan siis, että palvelutilauslomakkeen täyttäminen ei vielä sido sinua ostamaan palvelua, vaan voit tehdä lopullisen päätöksen tilanteesta, kun konsulttimme on ollut yhteydessä sinuun.