peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***

Or olk lukitse lasku

tekijä Päivi Soini (Päivitetty ‎01-03-2021 16:08 tekijä Päivi Soini )

Hei!

Käsikirjan mukaan Lukitse lasku -toiminnolla voi estää laskun käsittelyn kunnes lukitus vapautetaan. Mihin toimintoihin asti se toimii?

 

Toive on estää reskontraan siirretyn laskun maksaminen. Vaikka laskun edessä on lukko-kuvake nousee lasku täpättynä "Vahvista valitut maksuun..." -painikkeesta maksettavien laskujen listalle. Estääkö lukitus laskun maksamisen?

 

Poistin varmuuden vuoksi or:ssä laskulta Hyväksytty-täpän. Kun sen jälkeen testasin WEB-maksatusta sain ilmoituksen "Valitut laskut eivät ole maksukelpoisia".

 

2 VASTAUSTA2
Accepted solution
Niklas Merikallio
VISMA

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Juuri näin. Eli "lukitse lasku" toiminnallisuus vaikuttaa kierrätyksen puolella laskuun jota ei olla vielä viety ostoreskontraan. Lukitseminen estää laskun hyväksymisen vanhingossa.  Eli lukitus ei estä maksamista jos lasku on jo kierrätyksen läpi viety ostoreskontraan. 
Tuo "hyväksytty" täpän poistaminen taas tosiaan estää laskun maksun. Ostoreskontran maksatuksen puolella lasku jolla ei ole hyväksytty täppää, ei nouse ollenkaan maksatusaineistolle.

Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***

Kiitos Niklas. Laitan tästä korjauspyynnön/kehitysehdotuksen kun mielestäni laskua ei pitäisi voida lukita reskontraan siirtämisen jälkeen koska lukitus ei toimi siellä.