Niina Lýra
CONTRIBUTOR **

Osakehuoneistorekisteri

tekijä Niina Lýra

Hei!

MML webinaareissa on tiedotettu että MML puolelta osakehuoneistorekisterin siirtopalvelu julkaistaan joulukuussa. Mikä on arvio milloin Fivaldissa olisi valmius käyttöönotolle?

 

7 VASTAUSTA7
Niina Lýra
CONTRIBUTOR **

tekijä Niina Lýra

Hei!

Täytyy sanoa, että olen pettynyt Visma Fivaldin etenemiseen osakehuoneistorekisterin käyttöönotossa.

9.10.2020 olen saanut vastaukseen, että rajapinta olisi käytössä vuoden 2021 puolivälissä.

1.6.2021 on päivitetty tietoa aikatauluarviosta loppuvuosi 2021.

15.9.2021 arviota on jälleen siirretty huhti-kesäkuu 2022.

Miten on mahdollista, että käyttöönottoa siirretään jatkuvasti kuukausilla eteenpäin, kun samaan aikaan kantautuu jo tietoja isännöintijärjestelmistä, jotka ovat saaneet rajapinnat käyttöön.

Siirtymäaika on tällä erää päättymässä vuoden 2023 lopussa. Asiakkailta tulee yhä useammin kyselyjä, milloin taloyhtiön tiedot siirretään osakehuoneistorekisteriin. Luottamus Fivaldin tuotekehitykseen ja viestintään on jo siinä pisteessä, että en uskalla edes tuosta huhti-kesäkuusta mainita.

Meneekö kaikki myynninhallinnan kehitystoimenpiteet osakehuoneistorekisterin ohi?

 

Hei Niina,

kiitos viestistäsi!

 

Suunnittelemme toteuttavamme Fivaldiin kolme päätoiminnallisuutta huoneistotietojärjestelmään liittyen:

1: Osakeluettelon siirto HTJ:n siirtopalvelua varten

2: Omistajanvaihto-tietojen haku HTJ:sta Fivaldiin ja niiden käsittely

3: Uusien taloyhtiöiden perustaminen HTJ:ssa olevien tietojen pohjalta

 

Toteutamme tämän kokonaisuuden vaiheistettuna ja julkaisemme eri osiot samanaikaisesti koska yksittäiset osiot eivät takaisi täyttä tukea huoneistotietojärjestelmään. Kun suunnitellaan näin isoa kokonaisuutta, joskus suunnitelmien tarkentuessa joudutaan siirtämään arvioitua julkaisuajankohtaa.

 

Pidimme MML kanssa webinaarin asiaan liittyen, tallenne webinaariin löytyy täältä.

 

Mukavaa syksyn jatkoa!

-Tuomas

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎01-06-2021 10:19 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi tähän ketjuun, että Roadmapia on vastikään päivitetty. Tällä hetkellä arvio julkaisuajankohdasta on loppuvuodesta 2021.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!


Tässä vielä aiheeseen liittyvänä yleisenä tietona Huoneistotietojärjestelmään siirtymisen toimenpiteistä ja rajapintojen avaamisesta tehty tuore blogipostaus.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa
Hei!

Sain juuri tiedon, että Roadmapilla ollut tieto integraation ajankohdasta ei valitettavasti ole ollut ajantasainen. Pahoittelemme virheellistä tietoa.

Maanmittauslaitos julkaisee loppuvuodesta vasta omat rajapintansa, minkä vuoksi varsinaista toteutusta päästään Fivaldin osalta tekemään vasta tuolloin. Tästä syystä emme siis valitettavasti ehdi saada Fivaldin vastaavaa toteutusta julkaistua vielä tämän vuoden puolella. 
 
Tämän hetkinen tietomme on, että pyrimme tukemaan sekä osakerekisterin siirtoa Fivaldista huoneistotietojärjestelmään, että integraatiota huoneistotietojärjestelmän ja Fivaldin välillä vuoden 2021 puolivälin aikoihin. Kyseinen integraatio tarvitaan siitä syystä, että kun osake- ja osakastiedot on kerran siirretty, muuttuu Fivaldi käytännössä näiden tietojen osalta lukutilaan. Yhtä ei siis voida tämän vuoksi tehdä ilman toista.
Ann-Christin Kalliomäki
CONTRIBUTOR *

Onko tämän rajapinnan valmistumisesta ja integraation mahdollisuudesta tullut tarkempaa aikataulua?

Hei,

 

Valitettavasti meillä ei ole antaa mitään sen tarkempaa aikataulua integraation valmistumisesta kuin mitä on jo aikaisemmin ilmoitettu.