Minun alueeni
Apu
Niina Lýra
CONTRIBUTOR ***

Osakehuoneistorekisteri

tekijä Niina Lýra

Hei!

MML webinaareissa on tiedotettu että MML puolelta osakehuoneistorekisterin siirtopalvelu julkaistaan joulukuussa. Mikä on arvio milloin Fivaldissa olisi valmius käyttöönotolle?

 

10 VASTAUSTA10

tekijä Jenni Syrjämäki (Päivitetty ‎23-09-2022 11:19 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi tähän ketjuun, että tämänhetkisenä tavoitteena on julkaista osakeluettelon siirtoon ja uusien omistajanvaihtojen hakuun liittyvät toiminnallisuudet joulukuussa 2022 ja huoneistojen, omistajien ja tonttien tietojen haku Huoneistotietojärjestelmästä alkuvuodesta 2023.

 

Lisäksi järjestämme aiheesta webinaarin Fivaldin kiinteistöhallintaa käyttäville 11.10.2022.

 

Lisätiedot ja webinaarin ilmoittautumislinkki löytyvät tästä tuoreesta uutisestamme.

tekijä Tuomas Ilpala

Hei!

Tämän hetken tavoite on saada valmiiksi Fivaldiin kolme päätoiminnallisuutta huoneistotietojärjestelmään liittyen vuoden 2022 loppuun mennessä:

1: Osakeluettelon siirto HTJ:n siirtopalvelua varten

2: Omistajanvaihto-tietojen haku HTJ:sta Fivaldiin ja niiden käsittely

3: Uusien taloyhtiöiden perustaminen HTJ:ssa olevien tietojen pohjalta (huoneisto- ja henkilötietojen tuonti)

 

Mukavaa viikonloppua!

-Tuomas

Niina Lýra
CONTRIBUTOR ***

tekijä Niina Lýra

Hei! Asiakkaiden suunnalta kyselyt lisääntyvät ja paine kasvaa. Tiedossamme on, että MML huoneistotietojärjestelmässä sähköiset rekisteröinnit ovat ruuhkautuneet. MML tiedotteen mukaan tärkein syy ruuhkautumiseen ovat huoneistotietojärjestelmän teknisessä kehittämisessä eteen tulleet haasteet. Road Mapilla huoneistotietojärjestelmän kytkeminen Fivaldiin on tällä hetkellä aikajanalla 6-12 2022. Miten lähellä tai kaukana tästä tavoitteesta ollaan, voimmeko viestiä asiakkaille, että loppuvuodesta siirron rajapinnat olisi jo käytettävissä?

Niina Lýra
CONTRIBUTOR ***

tekijä Niina Lýra

Hei!

Täytyy sanoa, että olen pettynyt Visma Fivaldin etenemiseen osakehuoneistorekisterin käyttöönotossa.

9.10.2020 olen saanut vastaukseen, että rajapinta olisi käytössä vuoden 2021 puolivälissä.

1.6.2021 on päivitetty tietoa aikatauluarviosta loppuvuosi 2021.

15.9.2021 arviota on jälleen siirretty huhti-kesäkuu 2022.

Miten on mahdollista, että käyttöönottoa siirretään jatkuvasti kuukausilla eteenpäin, kun samaan aikaan kantautuu jo tietoja isännöintijärjestelmistä, jotka ovat saaneet rajapinnat käyttöön.

Siirtymäaika on tällä erää päättymässä vuoden 2023 lopussa. Asiakkailta tulee yhä useammin kyselyjä, milloin taloyhtiön tiedot siirretään osakehuoneistorekisteriin. Luottamus Fivaldin tuotekehitykseen ja viestintään on jo siinä pisteessä, että en uskalla edes tuosta huhti-kesäkuusta mainita.

Meneekö kaikki myynninhallinnan kehitystoimenpiteet osakehuoneistorekisterin ohi?

 

Hei Niina,

kiitos viestistäsi!

 

Suunnittelemme toteuttavamme Fivaldiin kolme päätoiminnallisuutta huoneistotietojärjestelmään liittyen:

1: Osakeluettelon siirto HTJ:n siirtopalvelua varten

2: Omistajanvaihto-tietojen haku HTJ:sta Fivaldiin ja niiden käsittely

3: Uusien taloyhtiöiden perustaminen HTJ:ssa olevien tietojen pohjalta

 

Toteutamme tämän kokonaisuuden vaiheistettuna ja julkaisemme eri osiot samanaikaisesti koska yksittäiset osiot eivät takaisi täyttä tukea huoneistotietojärjestelmään. Kun suunnitellaan näin isoa kokonaisuutta, joskus suunnitelmien tarkentuessa joudutaan siirtämään arvioitua julkaisuajankohtaa.

 

Pidimme MML kanssa webinaarin asiaan liittyen, tallenne webinaariin löytyy täältä.

 

Mukavaa syksyn jatkoa!

-Tuomas

tekijä Jonna Ailinpieti (Päivitetty ‎01-06-2021 10:19 tekijä Jonna Ailinpieti VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi tähän ketjuun, että Roadmapia on vastikään päivitetty. Tällä hetkellä arvio julkaisuajankohdasta on loppuvuodesta 2021.

tekijä Jonna Ailinpieti

Hei!


Tässä vielä aiheeseen liittyvänä yleisenä tietona Huoneistotietojärjestelmään siirtymisen toimenpiteistä ja rajapintojen avaamisesta tehty tuore blogipostaus.

tekijä Jonna Ailinpieti
Hei!

Sain juuri tiedon, että Roadmapilla ollut tieto integraation ajankohdasta ei valitettavasti ole ollut ajantasainen. Pahoittelemme virheellistä tietoa.

Maanmittauslaitos julkaisee loppuvuodesta vasta omat rajapintansa, minkä vuoksi varsinaista toteutusta päästään Fivaldin osalta tekemään vasta tuolloin. Tästä syystä emme siis valitettavasti ehdi saada Fivaldin vastaavaa toteutusta julkaistua vielä tämän vuoden puolella. 
 
Tämän hetkinen tietomme on, että pyrimme tukemaan sekä osakerekisterin siirtoa Fivaldista huoneistotietojärjestelmään, että integraatiota huoneistotietojärjestelmän ja Fivaldin välillä vuoden 2021 puolivälin aikoihin. Kyseinen integraatio tarvitaan siitä syystä, että kun osake- ja osakastiedot on kerran siirretty, muuttuu Fivaldi käytännössä näiden tietojen osalta lukutilaan. Yhtä ei siis voida tämän vuoksi tehdä ilman toista.
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Onko tämän rajapinnan valmistumisesta ja integraation mahdollisuudesta tullut tarkempaa aikataulua?

Hei,

 

Valitettavasti meillä ei ole antaa mitään sen tarkempaa aikataulua integraation valmistumisesta kuin mitä on jo aikaisemmin ilmoitettu.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.